Влада Србије
Политика Србија

Си Ђинпинг упутио писмо Вучићу: Ево шта му је лидер Кине поручио

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је писмо председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга, у којем му захваљује на честиткама поводом одржавања 19. националног конгреса Комунистичке партије Кине и реизбора за генералног секретара Централног комитета Комунистичке партије Кине.

„Кинеско-српски односи су у одличном тренду развоја и тиме комуникација између две владајуће партије има важну и водећу улогу у продубљивању разумевања, поверења и у подстицању билатералне сарадње у свим областима“, истиче се у писму председника НР Кине.

ИСПОВЕСТ КАПЕТАНА ДРАГАНА ИЗ ХРВАТСКОГ ЗАТВОРА: Усташе се ничега не стиде, али једном ће ПЛАТИТИ ЗА СВЕ ШТО СУ НАМ УРАДИЛИ!

Како је саопштила прес-служба председника Вучића, у писму још, између осталог, пише да пријатељство између Кине и Србије има дугу традицију, те да су две државе важни и поуздани стратешки партнери.

„Последњих година, интензивирају се посете на високом нивоу, непрекидно се ојачава међусобно политичко поверење и активно се спроводе културне размене и сарадња. Србија посебно активно учествује и има водећу улогу у изградњи ‘Појас и пут’ као и у ‘Сарадњи 16+1’, постигла је богате резултате у узајамно корисној сарадњи, а практична сарадња између две стране доноси конкретну добробит нашим народима“, навео је Си Ђинпинг.

Кинески председник је у писму председнику Србије Александру Вучићу, такође, истакао да придаје велику пажњу развоју Свеобухватног стратешког партнерства између Кине и Србије.

„Ја придајем велику пажњу развоју Свеобухватног стратешког партнерства између Кине и Србије и желим да са Вама улажем заједничке напоре тако да две владајуће партије имају што већу политичку и друштвену водећу улогу, јачају размену искуства о управљању државе, како би допринеле развоју односа наших двеју земаљ а и изградњи заједничке будућности човечанства,“ навео је Си Ђинпинг.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОКАНТНО! Дневно у Београду нестану три аутомобила, а ЕВО КОЈА КОЛА ЛОПОВИ НАЈВИШЕ КРАДУ!

СЛУЧАЈ „РАЈСКИ ПАПИРИ“: Министар Поповић демантује оптужбе

(ВИДЕО) Бивши репрезентативац Хрватске: Играћу за Србију – ко жели, разумеће зашто

 

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat