Свет

ДРАМАТИЧНО: Северна Кореја ПОНОВО лансирала балистичку ракету!

Према наводима Пентагона и више азијско-пацифичких медија, Северна Кореја је данас у 16:45 по српском времену лансирала балистичку ракету која је пала у воде око Јапана.

Капетан Џеф Дејвис је испред Пентагона потврдио да је америчка војска детектовала лансирање балистичке ракете из Северне Кореје. Он је рекао да војни врх процењује ситуацију и да ће ускоро имати више информација.

Информацију о новом севернокорејском лансирању ракете је најпре објавила јапанска телевизија, а потом ју је потврдила и јужнокорејска војска. Јужнокорејски председник Мун Џае-Ин је сазвао хитну седницу свог тима за националну безбедност. Веродостојност инцидента је потврдио и јапански премијер Шинзо Абе.

Америчка војска је иначе пре недељу дана саопштила да је детектовала ,,необичне активности“ у Северној Кореји, па се претпостављало да нова ракетна проба може уследити сваког дана.

Северна Кореја је у протеклим месецима извела неколико ракетних и нуклеарних проба, а најуспешнија је била на амерички Дан државности, 4. јула, када је успешно тестирана интерконтинентална балистичка ракета Хвасонг-14 способна да пободи Аљаску.

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Иран успешно лансирао ракету у свемир (ВИДЕО)

Јеменски Хути гађали Меку балистичком ракетом (ФОТО)

ЕКСПЛОЗИЈА НА ПЛАЖИ У АЛБАНИЈИ: Најмање 20 особа повређено (ВИДЕО)

Оставите коментар