AP
Аналитика

Север на удару Приштине: Режија да се прогласи „агресија Србије“

Слање специјaних албанских јединица на север Косова, без видног повода, показна је вежба Приштине која жели да испровоцира Србију на озбиљан сукоб.

Приштина као да само тражи повод да испровоцира инцидент. Специјалне јединице Росу упутиле су се на север Косова, а ова одлука је донета пошто је српском министру одбране Александру Вулину забрањено да присуствује обележавању Видовдана на Газиместану.

НЕЗАПАМЋЕНА ДРАМА У ВЛАДИМИРЦИМА: Хтео да региструје ауто, службеница открила да је БЕГУНАЦ, а онда је извадио РУЧНУ БОМБУ И ЗАПРЕТИО!

Ово је потврђено и из кабинета министра спољних полова Косова Баџета Пацолија, иако није наведен разлог ни зашто је Вулину забрањен улаз на Косово ни због чега је потребно слање до зуба наоружаних специјалаца у део јужне покрајине Србије, где је већинско становништво српско.

Дакле, опипљив повод не постоји, па само може да се спекулише шта је у питању: намера Приштине да трајно инсталира присуство својих специјалаца у највећој српској енклави или опет само да провоцира. Обавештајно-безбедносни стручњак и потпуковник КОС-а у пензији Љубан Каран сматра да је у питању ово друго.

УБИЛА САМ СВОЈУ БЕБУ, ЗАР НЕ?! Сара се пробудила и поред себе пронашла мртву ћерку, а узрок смрти је НЕВЕРОВАТАН!

„Ово је директна провокација, пошто је Србија упозорена да не сме ни да помисли да употреби војне снаге у заштиту српског народа. Председник Србије је енергичан у томе да новог егзодуса неће бити и да ће се српске снаге сигурно укључити у заштиту српског корпуса ако буде угрожен, али већ се припрема ситуација да се таква интервенција на Западу протумачи као агресија Србије“, наводи наш саговорник.

По његовом виђењу, све ово је у контексту политичко-војног притиска на Србију, и све је још у фази припреме неког оружаног решења, од стране других, а не Србије.

„Оружане акције се припремају тајно, а активирају се када се најмање очекује. Међутим да би дошло до активирање војног решења проблема потребан је повод, а ове тренутне провокације су управо у функцији провоцирања повода. Наравно, повод може и да се инсценира, али за Приштину је боље ако Србија наседне на те провокације и сама повуче неке потезе који се могу протумачити као агресивни. Зато мислим да је све што се дешава у последње време, укључујући и ово данас, план да се Србија испровоцира. Како видимо, то се пренело и тамо где не би смело, као што су спортски терени, европска и светска сцена… Све је то директна провокација, а најгоре је што на крају Србија буде кривац“, објашњава пензионисани оперативац КОС-а.

ИСПОВЕСТ КОЈА ЈЕ УЗДРМАЛА СВЕТ! Коларов: Још увек могу да га чујем када склопим очи! КАПИТЕН ОБЈАСНИО АМЕРИКАНЦИМА ЗАШТО ЈЕ СРБИЈА ЗЕМЉА РАТНИКА!

Потпуковник Каран сматра да за овакве провокације стварно треба имати „дебеле живце“ да би се истрпеле и да се не направи потез који Приштини одговара.

„Ако би Срби повлачили сличне потезе, то би било протумачено као тешка провокација и агресија према албанском корпусу. Док оно што Албанци раде Србима нико не примећује“, констатује он.

Запад се, додаје наш саговорник, „прави блесав“ или налази оправдање за овакве поступке Косова наводећи да ми Срби претерујемо у закључцима о томе шта се дешава на терену.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИСПОВЕСТ СРПСКОГ МЛАДИЋА РАЊЕНОГ НА КОСОВУ „Албанац ми је РЕПЕТИРАО пиштољ испред очију, а онда ЗАПУЦАО“

(ВИДЕО) АНАЛИЗА ЦИА: ПУТИН БРАНИ КОСОВО КАО ДА ЈЕ ЊЕГОВО: Американци у проблему, више неће моћи да раде шта хоће!

(ФОТО) ЕВО КО ЈЕ БРИТАНАЦ УБИЈЕН НА ЛЕТОВАЊУ У ХРВАТСКОЈ: Уго Вилсон (26) био је члан озлоглашене банде која је харала Лондоном!

(ВИДЕО) ДОДИК: ВОЈСКА СРПСКЕ ЈЕ СТВОРИЛА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Трећи пешадијски пук је гарант је опстанка Срба и РС!

rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu