Printscreen
Политика Србија

Шешељ за легализацију проституције

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ подржао је предлог министра за државну управу и локалну самоуправу Бранка Ружића да проституција у Србији што пре буде законски регулисана и легализована!

Шешељ оцењује да би увођење „најстаријег заната“ у легалне токове значајно допринело смањењу насиља и криминала, али и да би истовремено поправило стање државног буџета и здравља становништва.

– Искрено, највише бих волео да проституција не постоји. Али она постоји, увек је кроз историју постојала и увек ће постојати… Па кад је већ тако како јесте, онда је дефинитивно боље да буде легална него илегална. Хајде да се лепо договоримо и уведемо ред у ту област. Проституткама треба дозволити да се баве својим послом под строго одређеним условима. Оне би биле у обавези да редовно иду на здравствене прегледе, па би се тако полне и венеричне болести држале под контролом, а значајно би се смањило и насиље. Најзад, држава би профитирала убирајући порезе од овог посла, а и туризам би имао значајан раст… – објашњава Шешељ наглашавајући негативну страну проституције коју данас имамо у Србији.

– Нелегална, законом забрањена проституција доводи до пораста криминала. Подводачи су разноразни мафијаши, а жене су њихове жртве. У све то сада је укључена и дрога. Клијенти нису заштићени, а често се догоди и да буду опљачкани. Углавном се све то ради у нехигијенским и нездравим условима, а разне болести се умножавају… – изричит је Шешељ

Извор: Правда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дрецун: Ослобађајућа пресуда Мишковићу није добра порука

ХРВАТСКИ МИНИСТАР МЕДВЕД: Вучић нема основа да коментарисе хрватске законе

Хрватски сабор оптужује Србију за агресију?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
19°
Sun
19°
Mon
12°
Tue
10°
Wed