Шешељ (Фото: СРС)
Политика Србија

ШЕШЕЉ: У Сребреници није било геноцида, доказаћу!

БЕОГРАД - Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је данас је да апсолутна лаж да је у Сребреници било геноцида и да ће то и доказати.

ИСПОВЕСТ БЕОГРАЂАНКЕ КОЈА ЈЕ 4 ГОДИНЕ БИЛА РОБИЊА У ДУБАИЈУ: Досада, самоћа, црне мисли… А онда је стигао позив од Господара

„Ја спремам књигу од три тома у којој ћу доказати да није било геноцида у Сребреници“ , рекао је Шешељ новинарима испред Специјалног суда где је са члановима СРС дошао да прати суђење осморици полицајаца Републике Српске оптужених за убиство 1.200 муслимана у селу Кравице код Сребренице 1995.

Шешељ је рекао и да су наводи оптужбе против полицајаца апсолутна лаж.

То су, како каже, оптужбе које су муслимански правосудни органи пласирали нашим „поквареним тужиоцима који примају здраво за готово све што добију из Сарајева“.

(ВИДЕО) ХАРАДИНАЈЕВА БАТИНАШИЦА: Клицала великој Албанији, па кренула батином на Ђурића!

„Неће проћи пуно времена а ми ћемо судити и поступајућем тужиоцу у овом предмету и бившем тужиоцу за ратне злочине Владимиру Вукчевићу и свима који су се огрешили о српски народ заступајући лажне оптужбе“, навео је лидер радикала.

Он је новинарима рекао да је 13. јула 1995. група од 15 српских полицајаца водила – не више од 300 муслиманских заробљеника, у пољопривредну задругу „Кравице“ и са њима су нормално контактирали.

„Када су стигли тамо један муслиман је зграбио пушку српском полицајцу Крсти Драгичевићу и убио га, а хтео је да пуца и у остале али му је један полицајац ухватио цев и уперио пушку увис и цео шаржер је тако испаљен“, навео је Шешељ.

ОН ЈЕ ЗАУСТАВИО НАТО ВОЗ КОЈИ ЈЕ ИШАО КА ЈУГОСЛАВИЈИ: Официри су постали нервозни, али се није повукао! ЕВО ШТА ИМ ЈЕ РЕКАО

„Након тога је настала нервоза-300 заробљених невезаних муслимана против 15 наоружаних полицајаца. Они су запуцали и тако је дошло до погибије 300 муслиманских заробљеника“, рекао је Шешељ.

Он је додао да у Београду више неће моћи да пролазе лажне оптужнице које заступају, како каже, поткупљени тужиоци, страни агенти и разне организације попут Жена у црном и такозване „Мајке Сребренице“.

(ВИДЕО) 90-ИХ СМО ПЛАКАЛИ УЗ БАТУ И ИВАНУ: Весна је умирала од леукемије, а деда ју је лечио природом, ево како данас изгледа девојчица из филма Птице које не полете!

Мајке Сребренице су, како је рекао, огромно богатство стекле на крви можда убијених синова и мужева а можда им је „лепо да глуме како су жртве да би добијале паре да оптужују српски народ за геноцид“.

Након изјаве новинарима Шешељ је присуствовао суђењу у поступку у ком оптужница терети осморицу припадника Специјалне бригаде МУП-а Републике Српске Недељка Милидраговића, Алексу Голијанина, Миливоја Батинића, Александра Дачевића, Бору Милетића, Јована Петровића, Драгомира Паровића и Видосава Васића.

РУСИЈА ОТКРИЛА МРАЧНИ ПЛАН: ЦИА спрема нову „Олују“ за чишћење Срба са Косова

На терет им се ставља кривично дело ратни злочин против цивилног становништва у саизвршилаштву, због сумње да су у хангару „Кравице“ код Сребренице 14. јула 1995. године убили 1.313 муслимана.

Др ЗОРАН ЈОВАНОВИЋ О ИСТИНИТОЈ ПРИЧИ: „Ево шта је Наташа Кандић радила на Косову када су Срби бежали 1999. године!“

Њима је крајем 2016. године почело је суђење због злочина над цивилима у селу Кравице код Сребренице 1995. године, а у међувремену је било у застоју скоро пет месеци због процесних пропуста у оптужници, који су отклоњени.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Кинези заинтересовани за развој аеродрома Поникве

Вучић у Амбасади Русије: Почаст жртвама пожара у Сибиру

(ВИДЕО) СУПЕР ЖЕНА! БОЉА ЈЕ СА ЛОПТОМ НЕГО МНОГИ ФУДБАЛЕРИ! Погледајте шта све ова девојка уме! Играчи у чуду гледали њену магију!

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu