Шешељ (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

ШЕШЕЉ РАСВЕТЛИО УБИСТВО КОЈЕ ЈЕ УЗДРМАЛО СРБИЈУ! Шиптари ће побеснети, изнео нове, непознате детаље!

Породица Браће Битићи, тројице америчких држављана убијених у Србији 1999. године, прошле године на 19-годишњицу од њиховог убиства, подсетила је како њихове убице још увек нису приведене. Упркос, како су тада навели, обећањима да ће то урадити.

Ове године навршило се и 20 година од тог догађаја. Према тврдњама Војислава Шешеља (које је изнео на свом Твитер профилу), јуче је „наступила правна застарелост могућности судског гоњена извршоца кривичних дела убиства тројице браће Битићи.“ Додао је и како не може да буде реч о ратном злочину, јер како каже, Битићи нису били ратни заробљеници.

РХМЗ ИЗДАО НОВО УПОЗОРЕЊЕ! Олујни ветар и град поново стижу у Србију! ОВИ КРАЈЕВИ СУ ПРВИ НА УДАРУ!

ТРЕБАЛИ СУ ДА ГА УЋУТКАЈУ А САДА ЈЕ КАСНО: Амерички пилот пропевао! Прочитајте разлике између руске и америчке летеће машине!

– Јуче је наступила правна застарелост могућности судског гоњења извршиоца кривичних дела убиства тројице браће Битићи. Њих су убили неки полицијски официри због велике суме новца који су узасе имали. Не може бити речи о ратном злочину јер браћа Битићи нису били ратни заробљеници – написао је Војислав Шешељ на свом Твитер профилу.

Подсетимо, браћа Битићи су напустили Њујорк да би се прикључили борби терориста ОВК.

Или, Агрон и Мехмет Битићи, Американци албанског порекла, су се током ратних збивања на Косову прикључили терористима ОВК, а ухапшени су 1999. године на територији Србије због илегалног уласка у земљу.

Због тога их је суд у Прокупљу осудио на 15 дана затвора, пуштени су три дана раније, од када има се губио сваки траг. Њихова тела пронађена су 2001. у масовној гробници у Петровом селу, са везаним рукама и са ранама од испаљених метака на глави.

Веће за ратне злочине је у Београду 2009. ослободило кривице Сретена Поповића и Милоша Стојановића, оптужене за помагање у убиству браће Битићи. Тужилаштво за ратне злочине Србије поднело је жалбу на пресуду којом су ова двојица бивших припадника МУП-а Србије ослобођени оптужби за ратни злочин у предмету „браћа Битићи“.

НОВО ДИВЉАЊЕ ХРВАТСКИХ РАТНИХ ВЕТЕРАНА! Бајага је „убицама бранитеља доносио радост“ и зато је заслужио најгоре! Србофобија на врхунцу!

Брука и срамота професорке Правног: Искористила дипломски свог студента и представила га као свој научни рад!

У среду 9. маја 2012. пред већем за ратне злочине Вишег суда у Београду, изречена је ослобађајућа пресуда оптуженим, јер нису пронађени докази да су извршиоци кривичног дела за које се терете.

Одбор за спољне послове Представничког дома САД усвојио је крајем јуна резолуцију о убиству браће Битићи којом позивају на привођење правди одговорних за убиство и у којој се истиче да би напредак у решавању тог случаја требало да буде један од фактора за даљи развој односа САД и Србије.

Шешељ је дао и своју реконструкцију догађаја, на свом Твитер профилу, наводећи како су „браћа Битићи су својевремено ухапшени због илегалног преласка државне границе, те како су по истеку прекршајне казне пуштени из затвора.

– Тада су их отели неки полицајци да би их опљачкали. Убили су их прикривајући кривично дело пљачке. У то време ратно стање је већ било укинуто – закључио је Шешељ.

У претходном Твиту навео је и како је разлог убиства била пљачка, односно како су их убили „неки полицијски официри због велике суме новца који су узасе имали“.

Шешељ додаје и како су мотиви убиства браће Битићи дубоко нечасни, али како ће због Закона који је тада важио, убице ипак остати некажњене.

– Мотиви убиства браће Битићи су дубоко нечасни, али ће убице остати некажњене јер је тада важио Закон по коме је апсолутна застарелост наступала по истеку 20 година од извршења кривичног дела. У тренутку убиства браћа Битићи званично нису били ни ухапшени ни заробљени, него отети – пише лидер Српске радикалне странке на свом званичном Твитер профилу.

Извор: Еспресо

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue