srpskaradikalnastranka.org.rs
Политика Србија

Шешељ: Прозападна опозиција без шанси

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ: И са Дверима неће моћи да победе у Београду. Зашто да се разграничавамо са албанцима на својој територији? Хаг ме уопште не интересује

Што да се са Албанцима разграничавамо на својој територији? Све је наше, па да делимо са њима. Може, ми да њима дамо пола Косова, а они нама пола Албаније.

Овако председник СРС Војислав Шешељ у интервјуу за „Новости“ одговара на питање шта мисли о предлогу разграничења на КиМ.

* Кажете да је дијалог о КиМ глупост, како ћете поступити кад добијете позив, хоћете ли се ипак укључити?

– Ја сам дијалог о Косову водио у најранијем детињству са мајком која је, иако неписмена, напамет знала више од стотину српских јуначких народних песама. За мене је тај дијалог давно завршен. Постоји само Лазарева клетва за онога ко га изда или одлучи да га преда.

* Шта мислите о притисцима Америке да питање Косова остане отворено и нерешено?

– Те информације су сумњивог карактера, мислим да то неко тако безвезе пласира.

* Верујете да Вучића не притискају због Космета?

– Притискају га да што пре пристане на независност Косова, јер кад кажу да се „нормализују односи“, то значи признање независности. Не мора Вучић да каже признајем, он то фактички може да уради, довољно им је да Косово уђе у састав УН. Србија на то не сме никако да пристане.

* По проценама агенција за истраживање јавног мњења за протеклих неколико месеци, СРС има четири одсто подршке грађана. Верујете ли да на предстојећим изборима у Београду можете да пређете цензус?

– Тренутно у Србији нема ниједна озбиљна агенција за истраживање јавног мњења. Ове које глуме да истражују су инструментализоване од стране режима. Задатак им је да убијају у појам опозиционе странке и да утицајем на јавно мњење сугеришу грађанима за кога ће гласати, како би Београђани дигли руке од онога за кога закључе да нема шанси. Избори ће доста зависити од предизборне кампање, наступа сваке странке, а полако сазрева мишљење у народу да власт у Београду треба мењати.

* Да ли опозиција, ако се удружи, може да победи СНС у престоници?

– Надам се да то могу радикали, а ова прозападна опозиција, која кука да су јој напредњаци украли политички програм, што је тачно, они су скоро сви потекли из ДС, знају се добро међусобно, ко су и какви су, па зато нико никоме не верује и све гледају ко ће кога да превари. Због тога мислим да немају шансе чак и кад би се сви удружили, па и Бошко Обрадовић и она Рашковићева с њима.

* Уколико се деси да будете „тег на ваги“ за формирање градске власти, коме бисте се приклонили – напредњацима или опозицији?

– Не знамо ми ништа унапред. Да видимо ко ће колико освојити процената, колико одборника, какви су коме циљеви, како се ко понаша, и шта проценимо да је у интересу Београђана.

* Шта мислите да ли ће Запад принудити власт у Србији да угаси Српско-руски хуманитарни центар у Нишу?

– Они се заклињу да се неће одрећи пријатељства са Русијом, али приметно је да ту неког колебања има. Свако кварење односа са Русијом за Србију би било погубно.

* Шта се дешава са вашим предметом у Хагу, када ће Апелационо веће донети одлуку?

– Ништа о томе не знам, нити ме интересује.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Мркоњић би Слоби дао и споменик и булевар

Дачић: Србија би могла да промени став о имену Македоније

У тучи убијен светски шампион у дизању тегова (ВИДЕО)

Македонци повећавају обезбеђење српске амбасаде у Скопљу

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun