Политика Србија

ШЕШЕЉ: Подршка „Београду на води“

Носилац листе СРС Војислав Шешељ и кандидат за градоначелника Миљан Дамјановић обишли су градилиште пројекта "Београд на води" за који су се, како наводе, радикали залагали још пре двадесет година.

„Један од великих пројеката у који је ушла тренутна власт је ‘Београд на води’. Али, тај пројекат је био у програмима разних политичких странака: и радикала, и социјалиста деведесетих година. Ми српски радикали смо у нашем програму за градске изборе 2008. године такође имали ‘Београд на води’, односно спуштање града на Саву и Дунав“, рекао је Шешељ.

(ВИДЕО) СВЕТСКА ПРЕСТОНИЦА ИЛУМИНАТА НИЧЕ У ЕВРОПИ: Гради се ужурбано, нови симболи тајног друштва свакодневно се појављују

Зато, како каже, радикали никада нису ни реч проговорили против самог пројекта.

„Ако нам народ укаже поверење и ако будемо учествовали у градској власти у наредном периоду, ми ћемо се трудити да се тај пројекат настави, али уз стриктно поштовање закона“, наглашава Шешељ.

Каже и да се радикали залажу да страни инвеститори добију концесију за изградњу репрезентативних грађевина.

СТРАШНА ЗЛОУПОТРЕБА ДЕЦЕ: Дечак са зољом на обележавању офанзиве Петог корпуса тзв. Армије БиХ

„Ако ми будемо у власти, онда се неће моћи десити да неко дође ноћу да руши, па макар и нелегалне објекте. Спроводиће се стриктно закон, законски прописи и све ће бити рађено како ти прописи одређују. Ми ћемо онда настојати да се стриктна контрола финансијских средстава спроведе“, каже Шешељ.

Кад се раде станови – а ово је изванредна локација и ту се граде углавном најскупљи станови – њих није тешко продати, додаје Шешељ.

ИСПОВЕСТ МАРИНЕ АНДРЕЈИЋ ОСЛОБОЂЕНЕ ОПТУЖБИ ЗА ЧЕДОМОРСТВО: Чекам да ми се син Ђорђе (13) појави на вратима

Међутим, морамо бити опрезни кад се граде оне велике репрезентативне грађевине које су у програму – и ту морају страни инвеститори да се појаве, каже и додаје да се не сме улазити у толики ризик да то финансирамо државним новцем или да упаднемо у нове кредите.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) АУСТРИЈСКИ СНОУБОРДЕР ПОЛОМИО КИЧМУ! Само чудо га је спасло сигурне смрти!

„Дакле, страни инвеститори, лиценцу, односно да добију право изградње и управљања, а онда све да буде препуштено тржишту, да добију концесију за изградњу тих зграда. То је оно што би било по нашем мишљењу најпаметније решење“, сматра Шешељ.

РЕКЛАМА
Заветници: Дунав и Сава велика развојна шанса Београда

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) СКАНДАЛ: Хуманитарци на КиМ и у БиХ учествовали у проституцији и трговини робљем

ПОКС: После београдских избора Србија се враћа себи

НАТО се спрема за рат у срцу Европе — чека их клопка

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
20°
Sun
21°
Mon
16°
Tue
21°
Wed