Шешељ (Фото: СРС)
Политика Србија

ШЕШЕЉ: Одржаћемо скуп у Хртковцима упркос најавама да ће бити забрањен!

Лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ најавио је данас да ће СРС одржати планирани митинг 6. маја у сремском селу Хртковци, упркос најавама да полиција неће дозволити одржавање тог скупа.

„Чули смо информацију да полиција митинг неће дозволити. Полиција ништа не дозвољава, јер су митинзи слободна ствар грађана и митинзи само могу бити забрањени под извесним условима. С обзиром да на митинзима СРС никада није било инцидената, угрожавања људи и имовине и никада нису били рушилачки, нема разлога за забрану“, рекао је Шешељ на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: ОВО су ПРВИ ЗНАЦИ РАКА! Оболели од ове опаке болести ОПИСАЛИ СУ ПРВЕ СИМПТОМЕ!

Он је рекао да нема проблем са тим ако неко други жели да одржи контрамитинг, али да је на полицији да тим људима каже да су радикали већ заказали митинг за 11 часова и да они могу да се окупе поподне или неки други дан.

„Наше право да одржавамо јавне скупове нико не сме да оспорава. Зато смо одлучили да у свакој варијанти 6. маја идемо у Хртковце. Молимо Бога да буде лепо време, да нас не омета киша и да не буде блата. Мада, кажу људи да су мајске кише божија благодет, али макар да не пада око 11 сати“, рекао је Шешељ и додао да ће СРС сама обезбедјвати скуп и да ће њени представници имати прописану жуту одећу.

ТАЈНО САХРАЊЕН ТАСА ИЗ СЕДМОРИЦЕ МЛАДИХ: Нико од колега није га испратио, а разлог је открила Сузана Манчић

Шешељ је додао да ће представници СРС свакако отићи 6. маја у Хртковце а да ће у случају да полиција покуша да спречи скуп кренути у шетњу по том селу.

„Ако нас полиција нападне, ми ћемо одмах сести на земљу. То је стара наша тактика јер онда и полиција не туче. Ако скуп буде забрањен, неће бити озвучења и бине, јер то могу да спрече, али да нас спрече да шетамо – то мало теже! А ако блокирају улаз у Хртковце, па ми смо се и раније показали да смо сналажљиви“, рекао је Шешељ.

КАТОЛИЧКИ ИСТОРИЧАР ИСПРОЗИВАО ЈЕЛЕНУ МИЛИЋ И НАТО!

Он је додао да СРС није добила одлуку о забрани скупа од полиције већ да постоји само изјава министра унутрашњих послова Небојше Стефановића. Додао је и да ће се, у случају да писана одлука стигне у странку, она жалити у управном спору.

„Ако и буде забрањен скуп, ми идемо тамо. Уместо митинга, ми ћемо се размилети по Хртковцима до миле воље. Чист ваздух… мирис пољског цвећа ћемо удисати… Нисмо баш размишљали о роштиљу“, рекао је Шешељ и додао да га не занима шта би то окупљање радикала у Хртковцима могло да „изазове у болесним мозговима“.

(ФОТО) ТРАГЕДИЈА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА СРБИЈУ! Зашто се убила ТРУДНА ПРИПАДНИЦА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ шест дана пред свадбу?!

Шешељ је навео да се СРС за тај скуп одлучила јер је он противправно осудјен за нешто што се није десило у Хртковцима и позвао све који мисле другачије да покажу макар један пример Хрвата који је насилно исељен из тог места и који је, касније, судски оспоравао договорену размену имовине са Србима из Хрватске.

Неколико минута пред суђење са Наташом Лука Лазукић имао БИЗАРАН ЗАХТЕВ

„У чему је онда проблем? У мом говору? Па тај говор није имао конкретног ефекта. Он може бити говор мржње али не и злочин против човечности. То су две ствари космичке удаљености… Што бих враћао посланички мандат, нисам ваљда полудео? Није добро протумачен закон, јер се то (враћање мандата) односи на онога ко је тек осудјен па треба да иде а не неко ко је пре 100 година одлежао па га накнадно осудили да то покрију и спрече га да тражи одштету“, рекао је Шешељ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Западни стил — напад без истраге

ПОД СНАЖНИМ ПРИТИСКОМ: Србија усваја документ којим се дефинитивно одбацује капитулација

УСТАШЕ НАСТАВЉАЈУ ПРОГОН СРБА! Келеминец поново испред седишта СНВ у Загребу!

(ФОТО) САЧЕКУША У ВИШЊИЧКОЈ БАЊИ: Мушкарац (41) упуцан на степеништу на улазу у зграду

ВАТРЕНИ ОБРАЧУН У МИРИЈЕВУ: Упуцан младић (31), нападач покушао да побегне

Извор: Бета/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon