srbin.info
Политика Србија

ШЕШЕЉ: Кривична пријава против Лабуса, а Брнабићева личним примером да подигне наталитет

Лидер Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ затражио је данас у Скупштини Србије формирање скупштинског Aнкетног одбора како би се утврдило на који је начин оштећена држава приликом продаје смедеревеске железаре америчком партнеру у време власти ДОС-а.

Шешељ је на конференији за новинаре у парламенту навео и да је неопходно активирати кривичне пријаве против Мирољуба Лабуса, Aлександра Влаховића и Данка Ђунића, за које је рекао да су одговорни за то што се десило.

„Кривично дело које су извршили некада се називало подривање економске моћи земље“, рекао је Шешељ, који је Влади Србије поставио низ питања у вези с дешавањима из тог периода.

Навео је и да је стручни тим СРС-а установио да „цех Србије“ за Железару, пре него што ју је преузео кинески партнер,  износи 384 милиона евра, јер су те дугове српској држави оставили претходни амерички власници.

О наталитету

Лидер радикала је подржао премијерку Србије Ану Брнабић, у вези њене изјаве да је „популациона политика и боља демографска будућност Србије, приоритет Владе Србије”, затраживши од ње да обавести Скупштину Србије „шта мисли да лично да уради да би допринела том нашем великом подухвату, да поправимо наталитет у Србији”.

СРС против измена закона о пољопривредном земљишту

„Нећемо гласати, против смо тога да уопште постоји могућност да се странцима продаје наша земља. То је разлог. Наравно, ми видимо да је ово боље од онога што је било и да ово у последњем тренутку нешто спашава од потпуне пропасти, али ми смо и против уласка у ЕУ“, рекао је лидер радикала Војислав Шешељ новинарима у Скупштини.

О томе ће говорити када на њега дође ред у Народној скупштини, додао је.

Извор: Србин.инфо

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Више нећете моћи ни пиво да попијете: Мења се закон, смањује се границa за пијанство

Вучић поручио хрватском дечаку: Навијај за Звезду или Партизан, а не за мале клубове као што су Ријека, Хајдук и Динамо (ВИДЕО)

Трагедија у Врању: Малолетници возили „Ауди“ по граду, погинуо дечак има тешко повређених

Русија: Мигови стижу у Србију до краја године, настављају се разговори о С-300

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Tue
30°
Wed
30°
Thu
25°
Fri