Политика Србија

Шешељ: Кад они нама Клинтонове, ми њима Радету и Јојића

У иностранство не може, јер је Трибунал издао међународни налог за хапшење. Вјерица Радета за Прву каже да не брине за то да ли ће држава попустити.

“Ја не размишљам уопште о Хагу. Ви из медија ме с времена на време подсетите на то, да постоји нека оптужница. Никада ме то није оптерећицало. Ја се никада нисам огрешила ни у један пропис. Ја сам радила у складу са законом најбоље што умем и знам. И поносна сам што сам била део тима који је помагао одбрани Војсилава Шешеља”, рекла је она.

Иако је лидер СРСједном већ победио Хаг и то после добровољне предаје, није најјасније због чега радикали сада не поступе исто. Имају и одговор Сједињеним Америчким Државама.

“Па и ми тражимо изручење Била и Хилари Клинтон. Па кад они нама изруче Била и Хилари, онда ћемо и ми да размислимо да ми њима изручимо Вјерицу Радету и Петра Јојића”, каже лидер СРС Војислав Шешељ.

Двоје радикала, који су оптужени због застрашивања сведока у поступку против лидера српске радикалне странке, постали су главни камен спотицања у сарадњи Србије са Хагом.

Изрицање другостепене пресуде Војиславу Шешељу заказано је за 13. децембар.

“Неко чека, неко не чека. Ја не чекам. Мени је свеједно. Мене то уопште не интересује. Ја тамо добровољно више не идем. Да ли ће ме ова или нека друга власт ипоручивати то не зависи од мене”, додао је Шешељ.

На расправи у Уједињеним нацијама министарка правде Нела Кубуровић поновила је да је надлежни суд у Србији проценио да Радета и Јојић нису починили кривична дела која за које је надлежан суд у Хагу, због чега не постоје услови за њихово хапшење.

“Неприхватљив је завршни извештај Хашког суда у којем се наводи да Србија не сарађује са Трибуналом због одсуства предаје две особе у предмету Јојић и Радета, што је окарактерисано као недостатак политичке воље за сарадњу са судом”, рекла је министарка правде Нела Кубуровић.

Србија је више пута разјаснила свој став и додала да је „одлучна чињеница да је надлежни, независни суд одлучио да одбаци захтев за предају.

Расправно веће трибунала оценило је до затварања суда у Хагу нема довољно времена за суђење Јојићу и Радети и препоручило да тај процес преузме и настави нови Механизам за кривичне судове.

Извор: Прва

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПСГ и Народна бојкотују изборе, Шутановац у чуду

Заветници представили платформу о КиМ у амбасадама Русије и Сирије!

Сукоби због Јерусалима се шире, ракете пале у појас Газе (ВИДЕО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
9°
19°
Fri
17°
Sat
19°
Sun
21°
Mon