Шешељ (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

ШЕШЕЉ: Има много шпијуна у Влади Србије, а највећи међу њима је …

Лидер радикала Војислав Шешељ дао је изјаву у којој наводи да је земља препуна шпијуна те да се треба обрачунати са њима уз подршку експерата Звездана Јовановића и Милорада Улемека Легије, који су осуђени за убиство премијера Зорана Ђинђића на 40 година затвора!

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН КОД ПОЖЕГЕ: Голим рукама задавио жену, па пријавио да је умрла природном смрћу!

Како је прецизирао, највише таквих шпијуна је у Влади Србије, а највећи међу њима је министарка саобраћаја Зорана Михајловић.

Нова екипа

Шеф радикала наводи да би његова странка, уколико би дошла на власт, покренула поступак који би довео до тога да под одређеним и јасним условима Улемек и Јовановић добију помиловање.

(ФОТО) ШОК: Змијско јаје је имало чудну боју, а када је младунче изашло…

– Легији и Јовановићу треба понудити да испричају све што знају и да добију аболицију од кривичног гоњења. Могли би да се укључе у борбу против шпијуна, терориста… Имају огромно искуство. Треба да се поставе на адекватна радна места. Људи који су запослени тренутно на тим местима имају одређене резултате, али ово би било појачање. То не значи да би сад неког отпуштали да се њих двојица запосле, него бисмо ми формирали нову екипу. То би било реално ако радикали дођу на власт – сматра Шешељ.

На питање како је могуће да му не смета то што су бивши припадници ЈСО осуђени за убиство премијера, Шешељ одговара да су то били режирани процеси који су срамота за српско правосуђе.

Монтирани процеси

– Режирани су утолико што никад није доказано да је Звездан убио Ђинђића. Постоје докази о два метка, да је неко други пуцао, а сама чињеница да су њему под мукама подметнули неко признање које је диктирао генерал Папаја и да су нашли адвокатицу која је лажно потписала како је присуствовала целом саслушању довољно је за обнову процеса – казао је Шешељ.

УЈАК ОГОРЧЕН НА СТУДЕНТА КОЈИ ЈЕ ПОДЕЛИО СРБИЈУ: Од уста смо одвајали за њега! Осрамотио је нашу породицу

Лидер радикала није се нимало двоумио када је одговарао на питање на кога мисли када говори о шпијунима.

– Има их (шпијуна) много и у Влади Србије, па надаље. Ево на пример, Зорана Михајловић је шпијун пар екселанс. Могу и друге неке да набројим, али вребам их још – истакао је Шешељ.

Шта Шешељ тврди

– Није доказано да је Звездан Јовановић убио Ђинђића

– чак и ако су до гуше умешани, држава би с њима могла да прави нагодбу да после ових година робије буду помиловани и амнестирани под условом да кажу све што знају о убиству Ђинђића, ако знају и нешто о неким другим убиствима

– сви „досманлијски режими“ заташкавали убиство Зорана Ђинђића

– лично је Чедомир Јовановић наредио „да се цигла по цигла и камен по камен сруши зграда у Шилеровој“, која је била центар моћи „земунског клана“ и „досманлијског режима“ и прикрију се докази.

Звездан Јовановић

– у време злочина био потпуковник ДБ и припадник ЈСО

– непосредни извршилац атентата

– пуцајући из хеклера усмртио је премијера и ранио Милана Веруовића

– осуђен на 40 година затвора

– на суђењу се бранио ћутањем, а на крају поступка је негирао да је убио премијера.

СВИЊЕ у Србији ЈЕДУ ЉУДЕ, трећи стравичан случај за 15 дана: Несрећном Миодрагу ИЗГРИЗЛЕ лице, шаке и полни орган

Милорад Улемек Легија

– пензионисани командант ЈСО

– атентат на премијера 12. марта 2003. организовао у договору са вођама „земунског клана“ Душаном Спасојевићем и Милетом Луковићем

– обојицу вођа „земунаца“ припадници полиције убили су током покушаја хапшења у селу Мељак код Београда, 15 дана након атентата

– Улемек је осуђен и за покушај убиства Милана Веруовића, шефа обезбеђења премијера, као и за удруживање ради противуставне делатности

– тренутно један од најбитнијих сведока у судском поступку оптуженима за убиство Славка Ћурувије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Рaхој не иде на самит, неће да се слика са Тачијем

Москва одговара Вашингтону: Проширићемо и свој „црни списак“

НАСА на мукама: Наше летелице неће моћи да униште астероид који лети ка Земљи

Извор: Српски Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon