Извор: flickr.com/minusma
Свет

Серија напада на мировњаке УН у Малију

Укупно осам особа убијено је у серији напада на припаднике Уједињених нација у Малију, потврдиле су власти те државе и УН. У борбама су убијена и најмање четири нападача.

Мисија УН у Малију под кодним именом MINUSMA већ сада је мировна операција са највише жртава у историји светске организације, пошто је у нападима радикалних исламиста до сада убијено око 100 припадника УН.

Седам особа убијено је у понедељак у нападу исламиста на базу УН у Тимбуктуу, укључујући петорицу радника обезбеђења, жандара и цивила, док су, истовремено, страдала и најмање четворица нападача.

Портпарол мисије УН у Малију Радија Акури рекао је да су базу напале неидентификоване особе наоружане аутоматским пушкама, после чега су мировним снагама у помоћ упућене снаге за брзо реаговање и хеликоптери.

У одвојеном инциденту, у граду Дуенца један припадник снага УН убијен је у нападу на мировне снаге и војску Малија, потврдио је портпарол УН у Њујорку Фархан Хак.

Претходно, у нападима на припаднике УН током јуна у Малију су убијена три припадника мировних снага.

Војска Србије у мировној мисији у Малију учествује трочланим медицинским тимом у оквиру мандата Европске Уније (мисија ,,EUTM Mali“) и то од 15. децембра 2014.

Извор: Говори Србија, РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шеф Пентагона: ,,Могућ рат са Северном Корејом ако…“

Универзитет у Београду међу првих 300 на Шангајској листи

Убијен главни албански трговац белим робљем

Оставите коментар