Foto: Marko Todorović, Tanjug/Rade Prelić
Друштво Србија

СЕРГЕЈЕВА СКАНДАЛОЗНА ПОРУКА: Тражи смртну казну за све који коче на жуто светло, а безброј пута хватан да вози на црвено

Глумац Сергеј Трифуновић, који је накупио, захваљујући својој вожњи, двадесетак прекршајних пријава позвао је на увођење смртне казне за све који коче на жуто светло.

(ВИДЕО) ВАТРЕНИ ОБРАЧУН НА КАРАБУРМИ: У пуцњави испред кладионице младић рањен у обе ноге!

Глумац Сергеј Трифуновић објавио је јуче на Твитеру статус који је многе, у најмању руку, шокирао. Глумац је, наиме, прозвао возаче који, како је навео, коче у месту на жуто. И то не прозвао, већ за њих, затражио – смртну казну. Можда то и не би било толико страшно да Трифуновић и сам не важи за једног од најбахатијих возача међу јавним личностима, и да свако мало не заради неку казну због саобраћајног прекршаја.

(ВИДЕО) Срби од Руса добијају тенк који је у Сирији био — неуништив

(ВИДЕО) МИСТЕРИЈА УКЛЕТЕ ГРОБНИЦЕ: Ко год је овде ушао, умро би веома брзо, а тек после неколико деценија се сазнала права истина

Трифуновић је накупио, захваљујући својој вожњи, до сада 8колико је познато) двадесетак прекршајних пријава, а имао је и налоге за привођење управо због бахате вожње.

Најтежа пријава била је због тога што није хтео да да податке о томе ко је возио његов аутомобил у Београду у јуну 2015. године. Пошто у року од осам дана тај податак није доставио суду, суд је издао наредбу да га полиција приведе. Полицији је прећутао ко је био за воланом његовог четворотошкаша у октобру прошле године. Камера је ухватила како је непознати возач у његовом возилу учинио прекршај и у децембру 2015. године, али он се није одазвао на позив полиције да каже ко је то био. За свако дело му прети казна од 15.000 до 30.000 динара.

СКАНДАЛ: Америчка ТВ Н1 напала француског хуманитарца који помаже Србима на КиМ

КРШЕЊЕ САОБРАЋАЈНИХ ПРОПИСА

Осим тога, морао је и да плати 7.500 динара за кршење саобраћајних прописа, а претила му је и забрана вожње на три месеца. Уз то је зарадио и пет казнених поена.

Прекршајни суд у Новом Саду замолио је колеге из Београда да по замолници саслушају Трифуновића због прекршаја из новембра прошле године. Замолница за саслушање стигла је у Прекршајни суд у Београду из Суботице, али због прекршаја од 26. новембра прошле године.

Ипак, Трифуновић је платио 60.000 динара за чак шест прекршаја из 2014. Платио је и казне из децембра 2014, када је за три прекршаја у судску касу уплатио 19.000 динара. Тада је добио и 10 казнених поена и забрану управљања возилом месец дана.

(ВИДЕО) СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ ЗАШТО ЈЕ ТИТАНИК МОРАО ДА НЕСТАНЕ: Потапање брода омогућило је формирање једне моћне институције

ЧЕТИРИ ПРОЛАСКА КРОЗ ЦРВЕНО

Трифуновићу је у току суђење због неплаћања доприноса, а ту пријаву је добио у априлу 2014. године.

Камере емисије телевизије Пинк, тачније емисије „Папарацо потера“ ухватиле супре неколико година глумца када је прошао четири пута заредом кроз црвено светло. Срећом, вожња познатог глумца прошла је овог пута без фаталних последица.

ЗАТВОР, КАЗНЕНИ ПОЕНИ, ЗАБРАНА

Дамир Окановић, директор Комитета за безбедност у саобраћају, каже да је у случају проласка кроз црвено светло МУП обавезан да покрене прекршајни поступак:

– Уколико неко прође два или више пута кроз црвено светло, под условом да између та два проласка није прошло више од 10 минута, такав поступак третира се као насилничка вожња. Обавезне казнене мере су затвор од 30 до 60 дана, 15 казнених поена и забрана управљања возилом од девет месеци до годину дана. Ми у овом случају нећемо подносити пријаву јер нико није страдао у његовом прекршајном поступку, али то може и мора да учини МУП Србије. Онда је суд дужан да уради свој посао и казни прекршиоца по закону – каже први човек Комитета за безбедност.

Трифуновића је зауставила саобраћајна патрола у Карађорђевој улици, током појачане контроле учесника у саобраћају. Против глумца поднета је пријава због вожње под забраном. Утврђено је да је Трифуновић возио аутомобил упркос актуелној тромесечној забрани управљања. Против Трифуновића је тада поднета нова пријава (због вожње под забраном).

(ФОТО) НАЈВЕЋИ МОНСТРУМИ КОЈЕ СРБИЈА ПАМТИ: Ово су најјезивије убице деце за које Србија зна!

ПРОЛАЗАК КРОЗ ЖУТО

Окановић подсећа да се одредба Закона о безебедности саобраћаја на путевима која регулише пролазак кроз жуто светло на семафору није променила доношењем новог закона 2009. године.

– Нови закон регулише пролазак на жуто у члану 142, у реченици „жуто светло означава забрањен пролаз, осим у случају када се возило не може безбедно зауставити испред наведеног знака“, што се у суштини не разликује од одредбе из старог закона – објашњава он.

(ФОТО) НАЈМИСТЕРИОЗНИЈЕ ЦРКВЕ БАЛКАНА: Остаци моћне државе од ПРЕ НЕМАЊИЋА који данас ЗБУЊУЈУ И ИСТОРИЧАРЕ

– Изузетак када је дозвољен пролазак подразумева да се возило у тренутку када се укључи знак жутог светла на семафору налази на таквом растојању од поменутог знака да с обзиром на брзину кретања, возач не може да га заустави без наглог успорења, тзв. форсираног кочења – наводе из Управе саобраћајне полиције.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Суманута идеја Јанковића: Хтео од Вучића да тражи премијерско место, а Шутановцу нудио да буде министар полиције

КИМ ХОЋЕ ДА ПРЕГОВАРА, АЛИ ИМА ЈЕДАН УСЛОВ: Ево шта тражи лидер Северне Кореје

НОВИ ШОК У ХАГУ! У ПРАЉКОВОЈ ЋЕЛИЈИ ПРОНАЂЕНА МИСТЕРИОЗНА КОВЕРТА: Пре самоубиства оставио још једно писмо, ево за кога!

СВИРЕП ЗЛОЧИН КОД СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ: Проститутка удавила тетку због новца

Извор: Телеграф.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
27°
Fri
30°
Sat
31°
Sun
31°
Mon