НСПМ
Политика Србија

СЕПАРАТИСТА ВЕСЕЛИНОВ УДАРИО НА СРБИЈУ И СРПСКУ: Ко год је хтео под србијанску шајкачу, нај*** је

Професор Факултета политичких наука у Београду и бивши политичар Драган Веселинов оценио је да би грађани Војводине ове године изгласали независност те покрајине, да су покрајинске власти у претходних 15 година радиле на припреми референдума о независности.

ОВО СЕ НИКАД НИЈЕ ДОГОДИЛО Сале објавио списак играча какав ЈОШ НИЈЕ ВИЂЕН у српској кошарци!

„Референдум о независности Војводине би успео да су га претходне власти за 15 година, колико су владали, брижљиво припремале. А нису“, рекао је Веселинов на скупу „Војводина и Србија – 100 година после (1918 – 2018)“ који је у Новом Саду организовао Војвођански клуб.

Према његовим речима, ко год је хтео да се уједини са Србијом, није прошао добро.

ХРВАТИ И БОШЊАЦИ ЋЕ САХРАНИТИ БИХ, А НЕ ДОДИК: И Запад дигао руке, укапирао да НЕМА СПАСА НЕМОГУЋОЈ ДРЖАВИ!

„Ко год је хтео под србијанску шајкачу, да извинете, народски речено – нај*** је“, казао је Веселинов и поручио председнику Републике Српске Милораду Додику да ће исто тако проћи у својим настојањима за уједињењем са Србијом.

Он је казао да је Војводина „вољом версајских сила“ после Првог светског рата припојена Србији, а не некаквим изјашњавањем грађана Војводине.

Љубавница је покушала да ме убије бомбом! Врачара из Сарајева ми је спасла живот! ИСПОВЕСТ ЈЕЛИЦЕ ДАБОВИЋ!

„Наша позиција је много, много гора од оне коју су имали Словенија и Хрватска када су одлучиле да изађу из Југославије. Они су политичке нације али имају и засебно етничко порекло. Ми јесмо политичка нација али немамо засебно етничко порекло“, рекао је Веселинов.

Он је оценио да је потребно на страну оних који се боре за Војводину придобити и оне који су у њу дошли након ратова 90-их, јер су како је рекао, староседеоци у Војводини половина становништва.

НИСУ СРБИ, АЛИ СУ СВИ ДО ЈЕДНОГ ГИНУЛИ ЗА СРБИЈУ!

„Ми морамо радити на томе да нас људи који су дошли не доживљавају као непријатеље, да немају страх од тога да ће аутономна Војводина, да ће република Војводина угрозити њихову безбедност. Они се увек ослањају на Београд, а управо их је Београд иселио са њихових огњишта“, казао је Веселинов.

Подсетио је и да војвода Стеван Шупљикац и патријарх Јосиф Рајачић, који су били на челу српског војводства које је установљено 1848. у Сремским Карловцима и трајало до 1860. године, такође нису били рођени у Војводини.

НОВА ХРВАТСКА СВИЊАРИЈА! Фудбалери са заставом која симболише погром Срба испраћени на СП!

Учесници скупа „Војводина и Србија – 100 година после (1918 – 2018)“ упутили су данас апел свим војвођанским политичким и друштвеним снагама да се удруже у заједничкој борби за достојанствен и равноправан положај Војводине у Србији.

НЕЋЕТЕ ВЕРОВАТИ ШТА ЈЕ ОВАЈ ЧОВЕК УРАДИО: Киднаповала га два мушкарца пред женом, вратио се после два дана и открио истину

„Окупите се око идеје, а не око лидера! Београд ће саслушати Војводину само онда и тек онда када њен глас буде снажан и јединствен“, наводи се у закључцима са скупа на коме су поред Веселинова говорили и историчар Миливој Бешлин, новинар Димитрије Боаров, некадашњи високи функционер у СФРЈ Живан Берисављевић, политиколог Борис Варга, председница Војвођанског клуба Бранислава Костић и други.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ОРБАН НАЈОТВОРЕНИЈЕ ДО САДА! Спрема се нови мигранатски талас, Сорош хоће да уништи стари континент!

(ВИДЕО) ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ: НАСА пронашла доказ за постојање Марсоваца

НЕЗАПАМЋЕН СКАНДАЛ! Јанковићев омиљени сепаратиста позива на ОТЦЕПЉЕЊЕ ВОЈВОДИНЕ, а његове сулуде планове ПРЕНОСИ ПОЛИТИКА!

Извор:  n1info.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
19°
Fri