Pixabay
Друштво Србија

СЕНЗАЦИОНАЛНО ОТКРИЋЕ, СРБИ СУ НАЈСТАРИЈИ НАРОД У ЕВРОПИ: Ми смо потомци Илира, а не Албанци! Најновије истраживање генетског порекла

Срби су најстарији народ у Европи, тврди Небојша Драшковић, председник НВО Поријекло.

Наиме, Драшковић је добио сертификат, односно потврду из Хјустонског ДНК института из Тексаса, иначе најугледнијег у свету, да припада групи народа који већ 23.000 година живе на Балкану и који су први људи у Европи. Међутим, то не доказује само тај сертификат већ и истраживање које је спровело његово удружење у сарадњи са другим организацијама. Они су тестирали гене мушкараца са ових простора, што је поткрепило чињеницу да смо најстарији народ на тлу Европе.

(ФОТО) ТУГА: ЦЕЦА СКРХАНА БОЛОМ ОБАВЕСТИЛА ЉУДЕ О САХРАНИ Драги наш, почивај у миру!

– У генетско истраживање становника Црне Горе укључио сам се 2009, на предлог Тање Ваљен са Медицинског факултета у Београду са Институту за судску медицину ДНК лабораторије. Она ме обавестила да раде пројекат, односно истраживање генетског порекла мушког становништва Црне Горе. Проучавали су хаплогрупу која показује заједничко порекло, мој налаз се нашао у том узорку са још 404 тестирана мушкараца – објашњава за Курир Драшковић.

Он додаје да је тако открио да је његова хаплогрупа И2А најдоминантнија не само у Црној Гори него и у Србији, БиХ и Хрватској.

ЛЕКАРИ ДАЈУ СВЕ ОД СЕБЕ: Ово су последња сазнања о Дарковом стању!

– Сва каснија истраживања и анкете потврдили су то да је мушки хаплотип И2А најдоминантнији у Србији, Црног Гори, БиХ и Хрватској и нигде више у свету. То значи да већина становништва овде, нека три до четири милиона мушкараца на Балкану, тренутно има гене И2А који су, може се рећи, и корен старог хаплотипа који је дошао у Европу пре 23.000 и више година. То значи да је то једина врста хомо сапијенса који је тако рано дошла у Европу и да је та врста чак затекла неандерталце – објашњава наш саговорник.

Драшковић је лично спровео још једно истраживање за сто становника Црне Горе, а касније је сарађивао и са Јовицом Кртинићем, председником Друштва српских родословаца Порекло, и његовим тимом,л који чине Александар Радовановић, Небојша Бабић, Лука Јелић, а сви заједно прикупили су базу од скоро 10.000 узорака.

(ВИДЕО) Само месец дана ПРЕ несреће, Дарко Лазић је овако говорио о својој БИВШОЈ Ани Севић!

– Сада имамо једну комплетну генетску слику која ће ући у књигу коју пишем „Господари гена у Црној Гори“. Хаплотип И2А заступљен је у Црној Гори 32,20 одсто, у Србији 35,25 одсто, у српској Херцеговини највише – 45,66 одсто. Иначе је Херцеговина епицентар ове хаплотип групе у свету – прича Драшковић и додаје:

– Свој узорак послао сам у генетски центар у Хјустону, он је иначе најзначајнији у свету. Рађен је тест на свих 111 маркера и добио сам потврду да су наши хаплогени И2А присутни у Европи 23.000 и више година, а која је нација тада постојала? Па ниједна. Ови гени су заједнички Србима, Хрватима, Црногорцима и Бошњацима, сви ми имамо заједничког претка који је живео у Европи и чија генетика је надубља, то није апсолутна већина, него релативна.

(ФОТО) Ово је убица из Великог Извора: Намамио је мајку речима да отац умире, па је на прагу куће искасапио

Он закључује да је наш народ најстарији на тлу Европе, заједно са германском популацијом, као и да кад је реч о генима највише сродника имамо у Пољској.

УЖАС У ПАРАЋИНУ Мртва беба довезена у болницу, родитељи у полицији

– Сви испитани имају сличан или исти ген као мој, што поткрепљује чињеницу да већина нас потиче од најстаријег народа на Балкану – закључује Драшковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Меркелова објавила када ће се потпуно повући из политике

ВИДЕО ОД КОГ СЕ ЛЕДИ КРВ У ЖИЛАМА: Последњи снимак из индонежанског авиона смрти!

После синоћње бруталне казне, Ангела Меркел се повлачи са чела странке!

(ФОТО) Нова књига о Шешељу! Нећете веровати како се зове!

(ФОТО) ДЕВЕДЕСЕТИХ ЈЕ БИЛА САН СВИХ МУШКАРАЦА: Удала се са 19 година и побегла из Србије, а сада је многи НЕ ПРЕПОЗНАЈУ

Гојковић: Михајловићева је требало да реагује на Скотову изјаву да је тзв. Косово независна држава, А НЕ ДА СТОЈИ КАО ИКЕБАНА!

ЗАРАТИЛИ! Албанци УБИЛИ ГРКА ЗБОГ ЗАСТАВЕ – из Атине стигле претње!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri