Селаковић (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

СЕЛАКОВИЋ: Пет година Брисел није мрднуо прстом да услови косовске Албанце

Генерални секретар председника Никола Селаковић изјавио је да је потпуно јасно да пет година Брисел није мрднуо прстом да на неки начин услови косовске Албанце да изврше своју обавезу из Бриселског споразума и формирају ЗСО.

ЗАХВАЉУЈУЋИ ЊЕМУ СРПСКО ПОДЗЕМЉЕ ЈЕ ПОКОРИЛО НЕМАЧКУ: Тврдио је да је живео пет живота, да је био темплар и масон… ОТКРИВАМО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ УБИЈЕН ТАПИ!

Он је за РТС рекао да не можемо и не треба да се надамо да ће Брисел нешто учинити на том плану, као и да смо осуђени да се у неким стварима потпуно самостално боримо. Селаковић је истакао да није први пут да када се наставе разговори у Бриселу, на терену се „дешава нешто што као да нас намерно провоцира и удаљује од главног циља“.

ХОРОР: Мајка ћерку угурала у комору за тесто и ПУСТИЛА ПАРУ!

„То је да напокон већ једном почнемо разговоре о Заједници српских општина и наставимо са реализацијом Бриселског споразума, његове једне половине чија је суштина и окосница формирање ЗСО на чему није учињено ништа“, рекао је Селаковић.

Подсетио је да је у време одржавања неке од претходних рунди разговора дошло до хапшења Богдана Митровића.

(ВИДЕО) Српска честитка Путину дуга 60 метара

„У једном претходном наврату разговора дошло је до хапшења Богдана Митровића, нашег човека из Суве Реке, човека који је долазио дуже од деценију и по на своје огњиште, одлазио на гробље где су му преци и родитељи сахрањени да запали свећу. После неколико месеци неко упире прстом у њега и каже овај човек је извршио ратни злочин, а на крају се испостави да је то учинио Албанац који узурпира његову имовину“, навео је Селаковић.

Указао је да сада имамо сутуацију да је повратник који је десет година на КиМ – Милорад Зајић приведен опет зато што је, како каже Селаковић, вероватно неко прстом уперио у њега.

„Све се то дешава у присуству Еулекса који треба да гради систем владавине права на КиМ. Знате то звучи лицемерно и уверен сам у потпуности у речи дирекора Ђурића и људи из Канцеларије за Ким да ће помоћи његовој породици, али апелујемо на оне који имају, ако имају иоле више разума, да ослободе човека и да пусте људе да нормално живе“, нагласио је Селаковић.

Упитан има ли икакве назнаке да ће Брисел извршити притисак на Приштину да се формира ЗСО, Селаковић каже да је председник Александар Вучић био више него када је рекао да су „једно наше жеље, наша хтења и наша надања, дуга ствар је ситуација на терену“.

ПОДМУКЛА БОЛЕСТ ХАРА СРБИЈОМ Оду лекару због кашља, а онда доживе шок када сазнају истину

„Поптуно је јасно да ових пет година Брисел није мрднуо прстом да на неки начин услови косовске Албанце да изврше своју обавезу из Бриселског споразума и формирају ЗСО о којој на једна базичан, али јасан начин говори Бриселски споразум“, додао је Селаковић. Указао је да ми још немамо ни преднацрт статута Заједнице српских општина, као и да немамо уопште отворен разговор о томе.

„Сваки пут када дођете у Брисел у почнете да разговарате тражимо да се разговора на ту тему потегне се нека нова тема“, рекао је Селаковић.

АМАН ЉУДИ, ПА ЈА САМ СВЕШТЕНИК! Овако је ухапшен поп из Крушевца који је диловао дрогу!

Бивши амерички амбасадор у Београду Вилијам Монтгомери каже да Србија ни по коју цену, па чак ни ако би то угрозило њено приступање ЕУ, не треба да се сагласи са формирањем војске „Косова“! 

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) СТИГАО НОВИ УЖАС ЗА НАТО: Руска армија добија „Терминатор 2“ – извор у војно-индустријском коплексу

ЧИЖОВ: Британци намерно направили скандал са тровањем Скрипаља да скрену пажњу са овога!

РУЖИЋ: Најбољи споменик Милошевићу су Резолуција 1244 и Република Српска

Путинов шестогодишњи план за Србију

Извор: Данас

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu
16°
Fri