Printscreen
Политика Србија

Селаковић: Осуђени смо да се у неким стварима потпуно самостално боримо

Генерални секретар председника Никола Селаковић каже за РТС да је потпуно јасно да пет година Брисел није мрднуо прстом да на неки начин услови косовске Албанце да изврше своју обавезу из Бриселског споразума и формирају ЗСО. Указао је да не можемо и не треба да се надамо да ће Брисел нешто учинити на том плану, као и да смо осуђени да се у неким стварима потпуно самостално боримо.

Никола Селаковић је, гостујући у Дневнику РТС-а, истакао да није први пут да када се наставе разговори у Бриселу, на терену се „дешава нешто што као да нас намерно провоцира и удаљује од главног циља“.

„То је да напокон већ једном почнемо разговоре о Заједници српских општина и наставимо са реализацијом Бриселског споразума, његове једне половине чија је суштина и окосница формирање ЗСО на чему није учињено ништа“, рекао је Селаковић.

МАЈКА НАШЛА СВОЈЕ УКРАДЕНО ДЕТЕ У СЕЛУ ОРАШАЦ КОД ОБРЕНОВЦА: Кад сам је видела, знала сам да је моја!

Подсетио је да је у време одржавања неке од претходних рунди разговора дошло до хапшења Богдана Митровића.

„У једном претходном наврату разговора дошло је до хапшења Богдана Митровића, нашег човека из Суве Реке, човека који је долазио дуже од деценију и по на своје огњиште, одлазио на гробље где су му преци и родитељи сахрањени да запали свећу. После неколико месеци неко упире прстом у њега и каже овај човек је извршио ратни злочин, а на крају се испостави да је то учинио Албанац који узурпира његову имовину“, навео је Селаковић.

Указао је да сада имамо сутуацију да је повратник који је десет година на КиМ – Милорад Зајић проведен опет зато што је, како каже Селаковић, вероватно неко прстом уперио у њега.

„Све се то дешава у присуству Еулекса који треба да гради систем владавине права на КиМ. Знате то звучи лицемерно и уверен сам у потпуности у речи дирекора Ђурића и људи из Канцеларије за Ким да ће помоћи његовој породици, али апелујемо на оне који имају, ако имају иоле више разума, да ослободе човека и да пусте људе да нормално живе“, нагласио је Селаковић.

ШОКАНТНО ХОКИНГОВО ПОСЛЕДЊЕ ОТРКИЋЕ РУШИ СВЕ ШТО ЗНАМО: Пред смрт открио паралелне универзуме!

„Немамо уопште отворен разговор о ЗСО“ 

На питање има ли икакве назнаке да ће Брисел извршити притисак на Приштину да се формира ЗСО, Селаковић каже да је председник Александар Вучић био више него када је рекао да су „једно наше жеље, наша хтења и наша надања, дуга ствар је ситуација на терену“.

„Поптуно је јасно да ових пет година Брисел није мрднуо прстом да на неки начин услови косовске Албанце да изврше своју обавезу из Бриселског споразума и формирају ЗСО о којој на једна базичан, али јасан начин говори Бриселски споразум“, додао је Селаковић.

Указао је да ми још немамо ни преднацрт статута Заједнице српских општина, као и да немамо уопште отворен разговор о томе.

„Сваки пут када дођете у Брисел у почнете да разговарате тражимо да се разговора на ту тему потегне се нека нова тема“, рекао је Селаковић.

„Не можемо да се надамо и не треба да се надамо да ће Брисел нешто учинити на том плану. Ми добро видимо своју позицију, видимо да смо осуђени да се у неким стварима потпуно самостално и сами боримо, настављамо тако да се боримо са много више реалности, мудрости него што је то имала нека претходна власт“, истакао је Селаковић.

УХАПШЕН САРКОЗИ: Бивши француски председник у притвору!

Коментаришући спекулације о Америчком плану за КиМ према којем би Срби добили ЗСО са ширим овлашћењима, а да заузврат Косово добије столицу у УН, Селаковић каже да су све спекулације.

„Све су то за сада спекулације, ми ћемо имати састанак у Бриселу у другој половини ове недеље, видећемо шта ће бити резултат тог састанка“, рекао је Селаковић.

„Занимљиво ми је да чек о тим сапекулацијама када чујем причу о неким ширим овлашћењима, а по свему ономе што сам из штампе прочитао ја сам видео да то није ништа шире од онога што је превиђено у Бриселском споразуму“, навео је Селаковић.

Одговарајући на питање може ли се преговарати о нечему што је већ испреговарано, будући да је ЗСО испреговарана пре пет година, Селаковић истиче да ЗСО постоји само на папиру.

ЗАХВАЉУЈУЋИ ЊЕМУ СРПСКО ПОДЗЕМЉЕ ЈЕ ПОКОРИЛО НЕМАЧКУ: Тврдио је да је живео пет живота, да је био темплар и масон… ОТКРИВАМО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ УБИЈЕН ТАПИ!

„ЗСО је испреговарана, али као што видите ЗСО постоји само на папиру и тај један једини папир на коме постоји је Бриселски споразум. Само да вас подсетим да су привремене институције самоуправе у Приштини огласиле неуставним у 24 елемента Бриселски споразум пред својим уставним судом, то је и жалосно и лицемерно“, нагласио је Селаковић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРАМП УБИО ФЕЈСБУК! Компанија на ивици пропасти јер је му је ДАВАЛА ЛИЧНЕ ПОДАТКЕ КОРИСНИКА!

Како Београд да спречи катастрофу коју Албанци увелико иза сцене припремају

КРИЗА У МАКЕДОНИЈИ: Протести испред кућа посланика, полиција предузима акције

Извор: РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu
16°
Fri