Printscreen
Политика Србија

Селаковић: Опасне изјаве Изетбеговића

Генерални секретар председника Републике Никола Селаковић рекао је за РТС да интервју Бакира Изетбеговића, у којем је рекао да се нада да ће БиХ признати једнострано проглашену независност Косова, има велику тежину. Истиче да је председник Вучић много уложио у односе са Бошњацима и да је уверен да ће одговор Србије бити озбиљан и на линији одговорне политике.

Никола Селаковић је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је Бакир Изетбеговић показао шта жели, осећа и мисли.

(ВИДЕО/ФОТО са места несреће) ИСПОВЕСТ ОЦА СТРАДАЛЕ ШАМПИОНКЕ СРБИЈЕ: Мислио сам да имам ПРВЕНСТВО ПРОЛАЗА, а онда је НАЛЕТЕО КАМИОН, глава моје девојчице је била смрскана!

Навео је да Изетбеговић с једне стране не признаје територијалјни интегритет Србије а с друге страбе потеже сва средства за очување територијалног интегритета БиХ.

Селаковић је подсетио и да се Изетбеговић, говорећи о Санџаку, на најтежи могући начин мешао у унутрашња питања Србије заборављајући да унутрашње односе у Србији не уређује међународни споразум као што је Дејтонски.

Никола Селаковић је подсетио да је председник Александар Вучић у свакој прилици истицао подршку територијалном интегритету БиХ, и онда када му то није доносило политичке поене и да је изражавао спремност да саслуша и разуме потребе бошњачког народа у БиХ и у Србији.

Генерални секретар председника се осврнуо и на изјаве Саше Јанковића Слободној Босни да Вучић ствара лажну кризу.

ОВО СТВАРНО НЕМА НИГДЕ, ОСИМ У СРБИЈИ: Ко год је прошао овом улицом остао је у ШОКУ! (ФОТО)

Указао је да се председник није ни огласио и да није дао ниједну изјаву поводом интервјуа Бакира Изетбеговића. Како је рекао, председник све то тешко подноси јер је много уложио у добре односе и у стварање поверења измешу два народа па и са самим Бакиром Изетбеговићем.

Селаковић је указао да председника боли и лицемерје међународне заједнице која има двоструке аршине када је у питању Србија.

„Оно што ја најопасније код овог интервјуа јесте што он говори о правој намери једног од представника наших суседа, да се не поштује територијални интегритет Србије“, рекао је Селаковић и додао да није важно да ли Изетбеговић то моће или не може да уради.

Поручио је да је уверен да ће одговор Србије бити озбиљнији и на линији одговорне политике коју Србија води.

Поручио је да су Изетбеговићеве изјаве опасне и да би требало размислити о свему што је рекао. Додао је и да се нада да ће међународна заједница реаговати али је рекао да искрено не верује да ће се то догодити.

Никола Селаковић додаје да је хрватски члан Председништва БиХ Драган Човић рекао јасно и принципијелно да неће призанти једнострано проглашену независност Косова и додао је да Србија такав став и однос уме да цени.

(ВИДЕО) ТАЈНА РУСКЕ ЦРКВЕ НА ТАШМАЈДАНУ: Шта је ЗАИСТА положено у темеље храма приказаног у „СЕНКАМА НАД БАЛКАНОМ“?

Говорећи о евентуалном расписивању ванредних парламентарних избора, Селаковић је рекао да ће свој став изнеди у странци. Каже да странка ни раније није грешила када је доносила сличне одлуке и да је уверен да ће остати на истој линији.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) КОНЦЕНТРАЦИЈА АМЕРИЧКЕ ВОЈНЕ МОЋИ: Три носача авиона са пратећом флотом, ЗАТАЛАСАЛА ЗАПАДНИ ПАЦИФИК

ДАНАС СУ СВЕТИ КОЗМА И ДАМЈАН, помолите се за боље здравље

ДФ ПОЗВАО КАТНИЋА: Објавите доказе!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri