youtube.com/ RTV Krusevac
Србија Хроника

Секташи узнемиравали покојнике: Ломили споменике, изводили ритуале!

Четири мушкарца и једна женска особа порушили су 15 надгробних споменика на Великом католичком гробљу у Сомбору, а вандалски чин догодио се у ноћи између суботе и недеље.

Црна Гора: Ђељошај нови градоначелник Туза, ДПС иде у опозицију

За ово кривично дело запрећена је затворска казна од једне до осам година.

– Затечени смо оним што су вандали урадили. Овај чин је апсолутно за сваку осуду. Сигурносне камере на гробљу снимиле су све починиоце, које је полиција одмах идентификовала и привела – каже у изјави за Тањуг Горан Нонковић, директор ЈКП Простор из Сомбора, предузећа које је задужено за одржавање гробаља на територији Града Сомбору и околних места.

Стефановић: Орић Србију може да види само на сликама

На снимцима сигурносних камера, каже Нонковић, види се пет особа, четири мушкарца и једна женска особа, како скрнаве и руше надгробне споменике.

Напад ножем у школи у Ослу, има повређених!

– Гледам те снимке, јасно видим њихова лица и то шта су радили те ноћи. Носили крстеве, нешто радили са њима, нејасно је тачно шта, а потом су их ломили. Види се и како руше надгробне споменике, који су смакнути са основног постоља – каже Нонковић.

УЖАС У ЈАГОДИНИ: Експлодирао аутомобил у покрету, има повређених!

Директор ЈКП Простор каже да још није утврђено колика је материјална штета причињена, али да се чини да је мања. Ипак, напомиње да је много већи проблем само сазнање да је неко спреман да тако нешто учини.

(ВИДЕО) Браво, Ђиласе! Тражи вишегодишњу робију за све оне који су упали у РТС!

– Ми ћемо већ сутра вратити 70 одсто смакнутих надгробних плоча, на којима нема скоро никаквих оштећења. То ће обавити професионалци, а претходно ћемо тражити дозволу власника гробних места. Вратићемо и оне надгробне плоче власника, са којима тренутно не можемо да ступимо у контакт. Вратићемо их на нашу иницијативу, из најбоље намере – каже Нонковић и напомиње да је на преосталих 30 одсто.

(ВИДЕО) Стравична несрећа! Трудница испала из комбија који се превртао

Упитан да ли Католичко гробље, које је под ингеренцијом тог предузећа, има физичко обезбеђење, Нонковић одговара одрично.

-Нигде у свету не постоји физичко обезбеђење на било ком гробљу, па тако ни код нас. Зато је оно осигурано сигурносним камерама, које покривају целу површину. Захваљујући њима, одмах смо успели да идетификујемо починиоце. Такође, гробље не закључавамо, јер на то немамо законско право. Оно мора да буде доступно у сваком тренутку власницима гробних места“, објаснио је Нонковић, рекавши да то предузеће управља са укупно 37 гробаља на трериторији Сомбора и околних места.

Хрватски медији ОСУЛИ ПАЉБУ по Бошковим и Ђиласовим ХУЛИГАНИМА! Они су ОТПИСАНИ, а ово су три доказа да је протест ПРОПАО!

Снимке је ово предузеће уступило Полицијској управи Града Сомбора.

ЈКП „Простор“ обавестио је власнике о инциденту и упознао их са процедуром за подношење одштетног захтева у Полицијској управи Града Сомбора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Полиција ухапсила младића (21) код Ресника! У жбуњу сакрио џак дроге

Незапамћена трагедија у Севојну: Отац излазио из шахта, ћерка га покосила!

СОЦИОЛОГ: Бошко Обрадовић је НЕОДГОВОРАН политичар

Американци признали: ОВО ЈЕ НАЈБОЉЕ РУСКО ОРУЖЈЕ!

(ВИДЕО) СТРАВИЧАН СНИМАК: Полиција изрешетала пар у аутомобилу!

Данас припазите како се облачите, време облачно, свежије, повремено слаба киша

Танјуг, Република

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
30°
Sat
28°
Sun
27°
Mon
28°
Tue