Pixabay
Србија Хроника

СЕКС ЗА 8.000 ЕВРА Оперативац МУП-а детаљно описао како функционише елитна проституција у Србији

Елитне проститутке, њих седам, ухапшене су недавно у стану на Новом Београду где су клијентима пружале сексуалне услуге за новац.

ЗАСТРАШУЈУЋЕ! ПРОФИЛ УБИЦЕ ИЗ РУЗВЕЛТОВЕ: Имао је све десетке, али је био мрачан и ни са ким се није дружио!

Седам проститутки и три макроа ухапшени су у стану на Новом Београду док је код њих био клијент. Ухапшене проститутке радиле су у две смене, а прича Бојана Секулић Станковић, оперативац Одељења за јавни ред и мир у Министарству унутрашњих послова, смена им је почињала у 13 сати.

– Прва смена трајала је од 13 до 20 сати, а друга од 20 до један или два ујутру. Смењивале су се у групама. Неколико њих радило је у првој смени и отприлике исти број у другој. У стану су поред девојака затечена и три мушкарца макроа, који су девојкама служили као обезбеђење, али и као возачи. Наиме, уколико би требало да девојке пруже своје услуге ван тог стана, они су њих одвозили, довозили, али и пружали им неку врсту сигурности јер те девојке не знају шта да очекују и хоће ли им се нешто десити ако не иду код сталног клијента – објашњава Секулић Станковић.

(ФОТО) ОВО СУ МАЈКА И ЋЕРКА НАРКО-ДИЛЕРКЕ ИЗ ПОЖЕГЕ: Унајмиле попа и трансвестита да раде за њих!

Профил елитне проститутке

Према речима Бојане Секулић Станковић, нема типичног профила проститутке која ради за велике новчане суме.

– То су студенткиње, домаћице, запослене, незапослене. Има и млађих и старијих. Људи обично када помисле на такву врсту проститутки замисле неку младу, сређену, ботоксирану жену, односно девојку која себи може приуштити скупе третмане, са силиконима у грудима, уснама, задњици. Има таквих, али оне су заправо у мањини – прича наша саговорница.

Како објашњава, међу елитним проституткама највише је оних које изгледају сасвим просечно, „нормално“, а у Београд су дошле из неких мањих места.

– Што се тиче њихових занимања, постоје девојке које заиста имају своја занимања невезано за то да ли раде у струци или не, а постоји и низ измишљених занимања, попут старлета, клаберки… Постоји и одређени број хостеса које на одређеним местима пружају такве услуге. По неком правилу све оне су пунолетне, између 18 па све до 30 и 40 година. Има и старијих, али највећи број је између 20 и 25 година – наглашава она.

ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ У ДЕЦЕМБРУ? Грађани Србије крајем године поново бирају

Послују преко посредника макроа

Елитне проститутке не троше своје време на преговоре са клијентима. Оне за све то имају своје посреднике, макрое, који их нуди на „тржишту“. Како наглашава Бојана Секулић Станковић, макро у таквој врсти проституције није насилник који туче жене, малтретира их, приморава на секс.

– Има тога још понегде, али то је давно превазиђен модел за њих. Макрои су заправо посредници (као што каже и кривично дело посредовање у проституцији), а њих и проститутке је спојио заједнички интерес. Они проналазе клијенте у клубовима, ресторанима, хотелима, састанцима… и ангажују девојке са којима сарађује. Сада већ и ти макрои – посредници воде рачуна јер свака присила или примена сила, претње добија димензије другог кривичног дела – трговина људима – где су озбиљније запрећене казне. Докле год има девојака које ће то радити добровољно, нема заиста потребе да неко улази у то кривично дело које је озбиљно по својој природи – објашњава наша саговорница.

Према њеним речима, посредници између проститутке и клијента су младићи или жене који се крећу у круговима имућних људи, који поседују фотографије девојака са којима сарађују, те када га неко пита познају ли неке девојке – он их препоручи и повеже.

– Некада се бивше проститутке које имају контакте богаташа, својих бивших клијената, упуштају у посао макроа. Оне посредују онда између својих познаника и девојака које раде за њих. Те девојке већи део зараде задржавају за себе, а одређени део иде макроу. Некада му даје и половину новца, а некада и трећину. Све зависи од износа који клијент плаћа – прича наша саговорница.

(ВИДЕО) ПРИЗОРИ КОЈИ ОСТАВЉАЈУ БЕЗ ДАХА: Истраживачи заронили на километар дубине у Јужном океану, погледајте како је то изгледало

Секс од 150 до 8.000 евра

Цену елитне проститутке диктира њен изглед, колико је она позната у високом друштву, али и у широј јавности. Према речима наше саговорнице, девојке које нису познате медијима не могу много зарадити.

– Ако су медијски експониране што кроз ријалитије, скандале, приче које се пласирају у медијима, оне могу добити много више пара. Најчешће се тај новац мери у стотинама евра, али то зависи од тога да ли су оне ангажоване на пола сата, сат. Да ли је то у неком хотелу у коме се налази гост који је ангажовао девојку и која је дошла да одради својих пола сата, сат, или се ради о плаћеним викендима (што је у последње време узело маха) у иностранству. Догађа се, на пример, да клијент из иностранства позове девојке из Србије, плати им и пут и смештај и превоз да девојке проведу викенд или неколико дана, зависно од тога колико се договоре тамо са неким, и да се врате овде – објашњава саговорница.

Према њеним речима, цена услуге које пружа елитна проститутка је око 150-250 евра за сат времена.

– Као и у сваком преговарању, и овде постоји варијанта попуста. Ако неко ангажује, рецимо, три, четири девојке, цена се смањује. Најчешће и оне имају посредника. За високу проституцију пресудна су познанства. Тешко да се неко може пробити у тај највиши ниво а да нема никаква познанства – наглашава она.

Према њеним речима најскупља проститутка била је девојка која је за дан, два зарадила од једног клијента чак 8.000 евра.

– Та девојка ухапшена је у групи у једном стану у Београду. Када сам је питала неформално колико је новца највише зарадила по неком ангажовању, она се насмејала и рекла да ју је срамота да ми каже, а затим и да је зарадила 8.000 евра по једном ангажовању. Њој је притом био рођендан, а њен клијент је очигледно био имућан да може девојку за секс да части толиком сумом новца – наглашава она.

„Радићу још мало“

Ниједна проститутка, према речима наше саговорнице, није у том послу зато што ужива.

– Код њих се све врти око новца. За разлику од уличних проститутки, ове имају своју уштеђевину, имају у својој глави план „радићу још мало док не купим стан, ауто, хаљину“. Међутим никада не стану. Чињеница је да оне у полицију долазе са скупим парфемима, надограђеним ноктима, са сређеним фризурама, скупим накитом. Одакле некоме ко је по занимању старлета џип који је скупљи од стана у којем живи просечан становник Србије, а притом не ради нигде, а њено занимање је крајње дискутабилно? – пита се саговорница.

Како објашњава, много пута се дешавало да старлете које виђамо по ријалитијима и телевизијама буду ухапшене.

– При хапшењу имају различите реакције. Има оних које се уплаше, а неке су тотално хладне и негирају све иако има доказа против њих. Чак и када им покажемо њихове фотографије пронађене код макроа где су оне потпуно наге, оне негирају чак и то да су оне на слици – каже саговорница.

ЗАВРШЕНА ПОТЕРА: Ухапшен полицајац из Крагујевца умешан у отмицу младића

Макро са лаптопом

Како објашњава Бојана Секулић Станковић, она и њене колеге недавно су имале случај макроа који је са собом свуда носио лаптоп са сликама девојака са којима је радио.

– Он је по клубовима и местима где циркулишу богати људи нудио проститутке. Чак је и направио профиле сваке девојке са којом је радио. На њима су биле озбиљне и добро одрађене професионалне фотографије на којима су проститутке биле обнажене, потпуно голе, у различитим позама, а испод слика би стајали неки подаци попут хороскопског знака, висине, величине груди и њихових уметничких имена – прича наша саговорница.

Странци и брачни пар

Према речима саговорнице, полиција је недавно открила случај где су страни држављани дошли у Београд и тражили елитне проститутке.

– Они су преко препорука дошли до брачног пара који има девојке за секс, међутим брачни пар није имао довољно девојака да понуди у том тренутку јер је била у питању већа група људи. Тако су морали да ангажују другу агенцију, односно другог посредника да и он доведе неке своје девојке – наглашава она.

Надимци за клијенте

Према речима наше саговорнице, приликом хапшења дешава се да у телефонима проститутки виде надимке које оне дају клијентима када их меморишу у телефонски именик.

– У њиховим телефонима видимо разне преписке, попут оних да неће да се види са клијентом јер им је мало пара. Штавише, оне у телефоне меморишу клијенте под именима: „смрди“, „не плаћа“, „шамара“ или разни други описи да би знале да се таквим клијентима не јављају кад их зову – објашњава она.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Обијене четири српске куће у Ораховцу

Вучић о КиМ: Можемо да прихватимо компромис али не понижење

Овако је Хокинг говорио о Богу, филозофији, ванземаљцима…

(ФОТО 18+) ШОКАНТНО! БЕЛИ СЕ СКИНУО ГО! Ево шта је својим голим д.петом поручио нацији!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
18°
Thu