Извор: govorisrbija.rs
Политика Србија

ШЕФ ДИПЛОМАТИЈЕ БУРУНДИЈА: Ево зашто смо повукли признање Косова

Разлог леденог таласа у Европи узнемирио научнике: „Није добро“

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли тврди да је шеф српске дипломатије нудио Бурундију оружје у замену за повлачење одлуке о признању Косова, упркос томе што је министар спољних послова Бурундија Алан Аиме Њамитве у изјави за Глас Америке одбацио наводе о било каквим утицајима или притисцима.

„Бурунди је 2012. године признао Косово као независну државу, али у међувремену смо имали прилику да преиспитамо нашу позицију и установили смо да је једино добро да поново размотримо ту позицију и јачамо добре и одличне односе који су већ постојали између бивше Југославије и Бурундија“, рекао је шеф дипломатије Бурундија недавно за Глас Америке.

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ ФОТО) ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ НА ПРУЗИ КОД ВРАЊСКЕ БАЊЕ: Воз је гурао опел 300 метара, од силине удара ауто потпуно смрскан.. Мајка се срушила кад је чула да јој је син погинуо

Дипломатски односи између СФРЈ и Бурундија успостављени су 1962. године одмах пошто је та земља стекла независност, тако да је једино исправно било да Бурунди јача везе које су успешно постојале између две земље односно са Републиком Србијом која је правни наследник Југославије, објаснио је он.

„Вратили смо се на нашу позицију од пре 2012, што значи да имамо односе само са Републиком Србијом“, нагласио је Њамитве.

НЕЗАПАМЋЕН ЗЛОЧИН! СИНОВИ БРУТАЛНО ПРЕТУКЛИ МАЈКУ, несрећна жена преминула од последица батињања!

Он је подсетио да Косово нису признале ни Русија, Кина, Индија, најважније афричке земље, односно једна трећина популације.

Такође је одбацио наводе да је било притисака на Бурунди да повуче признање Косова.

„Никаквог утицаја међународне заједнице, а ни суперсила није било. Никаквог притиска, реч је само о преиспитивању спољнополитичке позиције а то је нешто што се стално дешава“, рекао је шеф дипломатије Бурундија.

УБИСТВО ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ: Снимци са куће ослобађају Зорана

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић саопштио је пре десет дана, а након посете Бурундију, да је из те афричке земље донео ноту којом се повлачи признање Косова.


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Они су нас избацили из сале, а ми ћемо њих збацити са власти!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗБОГ НИСКИХ ТЕМПЕРАТУРА: „Електране“ ће грејати и ноћу

Радуловић се жалио Уставном суду и ВСС

Меркелова Вучићу: Импресионирани смо…

Фолдин: Чешка погрешила када је признала Косово

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
25°
Thu
28°
Fri
16°
Sat
20°
Sun