Printscreen YT
Регион

СДС се уздао у америчке пријатеље, а када није испунио њихова очекивања – платио је свој неуспех

Није реткост да се Срби нађу на ,,црним листама" одређених држава у свету. Када погледамо биографије тих људи, а посебно оних који се налазе на америчкој ,,црној листи" (и на ,,црним листама" држава чије власти иду у америчку амбасаду по директиве), није тешко закључити да су ти људи углавном родуљуби, наклољени својој држави и нацији и да су цео свој живот посветили бескомпромисној борби за свој народ, да су непоткупљиви и да се воде искуључиво националним и државним интересима Републике Србије, а не америчким доларима или еврима. Управо то их је и коштало стављања на ,,црну листу", а овде је реч о америчкој ,,црној листи" држављана Босне и Херцеговине, који се тамо помињу 3.892 пута. Углавном су то Срби, али има и представника исламских организација које су повезане са тероризмом. Међутим, на тим листама се неретко нађу и они за које је процењено да су подложни уценама и притисцима и да ће у будућности, када затреба, зарад скидања са листе учинити било какву услугу за САД.

Из добро обавештених извора портал ,,Говори Србија“ сазнаје да се Говедарица већ више од шест месеци не јавља на телефон првом председнику Републике Српске и свом првом председнику странке Радовану Караџићу, а то је раније, док СДС није демократизован била свакодневна пракса, што му, наравно, није представљало моралну баријеру да скупи још понеки јефтин политички поен у предизборној кампањи у БиХ 2018. г. и да на једном од скупова изрекне следеће:

„Замолио сам Соњу и Љиљу (Караџић), да када се вечерас чују са својим оцем и супругом, а нашим првим председником, да му пренесу поздраве и да му кажу да је будући председник РС (уверен тада да ће победити Жељку Цвијановић) рекао да ће да личи на њега.“

На том истом скупу, Говедарица је поздравио ,,црне листе“ својих америчких пријатеља, те оптужио оне који се на њима налазе, а долазе из редова СНСД-а, да су ту ,,због криминала“. Када је схватио да се на тим листама налазе и његови садашњи и бивши сарадници, покушао је да их оправда да су се ту нашли ,,због политике, а не криминала“.

Његов говор на том скупу показује колико је он изгубљен и безнадежан, а политика коју води неозбиљна. Понашао се ,,као гуска у магли“, само му је било важно да испуни очеквања својих америчких налогодаваца, али и Сарајева – да ,,скине“ Милорада Додика и Жељку Цвијановић, макар и по цену да вара и лаже сопствене чланове, присталице и бираче.

Председник СДС-а Вукота Говдарица, уверен у искреност америчких дипломата и својих америчких пријатеља, рекао је да је спреман да жртвује своје чланове, присталице и бираче и по сваку цену поведе СДС у један демохришћански свет политичких партија, у којем се поштују европски демократски принципи и стандарди.

„Тако видим СДС. А, такав СДС не може да буде на ,,црној листи“. Био бих заиста срећан уколико би се те санкције скинуле, јер не треба говорити какав имиџ имају оне организације и људи у свету, који се налазе на таквој листи. Већ прве сусрете са свим амбасадорима САД и Европске уније, пошто сам изабран за председника, искористио сам како бих им саопштио како видим ситуацију по том спорном питању. Не видим СДС на ,,црној листи“ после толико година, те сматрам да је то неоправдано”, рекао је Говедарица.

Међутим, ни данас, месец и недељу дана након избора у БиХ, Говедаричини амерички пријатељи нису скинули СДС са ,,црне листе, иако су му у више наврата то обећавали. Нису му помогле ни молбе његових сарајевских пријатеља упућене Канцеларији за контролу имовине странаца (ОФАЦ), која делује при Министарству трезора САД.

Из свега наведеног закључује се да Говедарица и његов политички инструмент за личну корист – странка СДС – нису одговорили на захтеве америчке администрације, односно нису испунили главни задатак – нису победили Милорада Додика и Жељку Цвијановић и тиме не да нису заслужили да буду скинути са ,,црне листе“, већ им је угашен и рачун у НЛБ банци, која је у процесу приватизације и мора да поштује америчка правила.

Извор: Фактормагазин, Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Захарова се огласила због изјаве после сусрета Путин-Тачи

ХВАЛА! Нова забрана: Индија „нокаутирала“ такозвано Косово!

(ВИДЕО) ВЕЛИКИ ПРОТЕСТИ У ПРАГУ: Траже оставку премијера Бабиша због корупције и злоупотреба субвенција ЕУ

Патријарх Павле никада није хтео да венчава људе: За то је имао баш ДОБАР РАЗЛОГ

СТРУЧЊАЦИ УПОЗОРАВАЈУ Пола Србије пије лекове који могу да ИЗАЗОВУ РАК! Уколико приметите ове промене – ТРК КОД ЛЕКАРА!

Први пут у историји: Русија домаћин Светског првенства у одбојци 2022.

(ФОТО) ИСТИНИТА ПРИЧА Срби овде масовно иду: Загледајте се у очи Свете Петке, она ће вам погледати у душу и знаћете шта да чините

 

Оставите коментар