Регион

СДА позвала власт у РС да забрани скуп подршке Ратку Младићу

Странка демократске акције (СДА) позвала је власти Републике Српске и председника Милорада Додика да забране скуп подршке хашком оптуженику генералу Ратку Младићу, заказан за сутра у Бањалуци, на дан комеморације сребреничким жртвама у Поточарима.

„Одржавање скупа подршке ратном злочинцу Ратку Младићу на дан обележавања сребреничког геноцида представља невероватну провокацију, цивилизацијску срамоту и заслужује најоштрију осуду и презир“, саопштила је СДА.

Та странка је навела да „они који то организују показују спремност да наставе са насиљем над жртвама, јер је негирање последња фаза извршења геноцида, а слављење и подршка злочинцима најава нових“.

СДА је тражила од међународне заједнице, која је задужена за спровођење Дејтонског мировног споразума, да „коначно извуче главу из песка и почне радити свој посао и заштити жртве геноцида од перманентног малтретирања“.

„Свима који организују овај скуп поручујемо да оваквим понашањем доводе у питање постојање ентитета РС, јер ништа што велича геноцид не може имати будућност“, навела је СДА.

Полицијска управа Бањалука одобрила је одржавање скупа подршке бившем генералу Војске Републике Српске и хашком оптуженику Ратку Младићу сутра у Бањалуци. Организатор скупа је Српски сабор Заветници.

Извор: Бета

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
25°
Sun
25°
Mon
26°
Tue
26°
Wed