Русија

СБ УН блокирао саопштење о осуди напада на амбасаду Русије

Портпарол Мисије Русије у УН Фјодор Стржижовски навео је да Савет безбедности Уједињених нација није усвојио саопштење за медије у којем се осуђује недавно гранатирање руске амбасаде у Дамаску, јер је неколико држава одбацило текст који је Москва предложила.

Према речима Фјодора Стржижовског, текст који је предложила руска делегација заснован је „на стандардним формулацијама у вези са антитероризмом и имунитетом дипломатских мисија“, преноси Тас.

„Са жаљењем морамо да саопштимо да су неке чланице Савета безбедности поново одбиле да размотре руску верзију предлога под измишљеним изговором да нема довољно доказа за терористичку природу напада“, рекао је Стржижовски.

Истакао је да, иако руски партнери тврде да им је борба против тероризма приоритет, они покушавају да „заштите оне за које вероватно сматрају да би могли бити корисни у њиховим разорним геополитичким плановима о Сирији“.

Руска мисија у УН саопштила је да је руска амбасада у Дамаску била мета неколико минобацачких напада од 24. до 25. јула у кварту Џобар у Дамаску где су терористичке групе и даље присутне.

Заменик сталног представника Русије у УН Владимир Сафронков је јуче на састанку СБ УН рекао да Русија позива своје партнере да осуде те нападе.

Русија је више пута тражила да СБ УН усвоји саопштење за медије у којем осуђује нападе на њену амбасаду у Дамаску, али су у неким случајевима те покушаје блокирале западне земље, инсиситирајући на формулацијама које су неприхватљиве за Русију, наводи руска агенција.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Патријарх Иринеј: „Државници не смеју дати Косово!“

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri