Хроника

Саслушана мајка Луке Бојовића, нећете веровати шта је рекла полицији!

Мајка и брат од стрица Луке Бојовића, Анђелка (66) и Матија Бојовић (35) саслушани су у Тужилаштву у Подгорици, због сумње да су планирали ликвидацију Никшићанина Ратка Кољеншића.

Медији су објавили да је Анђелка Бојовић негирала да је планирала ликвидацију, већ је рекла да су се испред Кољеншићеве куће зауставили како би видела кућу убице свог сина.

Њен адвокат Боривоје Боровић рекао је за ЦдМ да су се његови брањеници случајно нашли у Никшићу, ради прославе неког догађаја.

,,Када су пролазили кроз Кличево Матија је Анђелки показао кућу где станује Кољеншић. Њу је интересовало да то види и да види како изгледа особа која је учествовала у убиству Николе Бојовића“, рекао је Боровић за ЦдМ. Додао је да је Анђелка због наведених разлога фотографисала Кољеншића и да је оптужница потпуно празна и банална.

Анђелка и Матија Бојовић ухапшени су у среду увече у Никшићу због сумње да су припремали ликвидацију Ратка Кољеншића. Полиција је после привођења претресла кућу Матије Бојовића у Никшићу где је пронашла 20 метака, кутију од ручне бомбе и две радио везе. Како подгоричке ,,Вијести“ незванично сазнају, осумњичени нису желели ништа да кажу никшићким инспекторима.

Кољеншић, чија ликвидација је наводно планирана због убиства Анђелкиног сина Николе Бојовића, рекао је ,,Вијестима“ да не жели да даје никакве изјаве и да му је доста невоља, док је његова адвокат затражио заштиту полиције за свог клијента.

,,Сматрам да је неопходно, када је у питању Ратко Кољеншић, да полиција предузме много веће активности, да је у питању њен професионани кредибилитет, да је у питању професинална част полиције Црне Горе и сматрам да је неопходно да се изврши безбедносна процена угрожености Ратка Којешића и његове породице“, рекао је адвокат Кољеншића, Борис Мариновић.

Кољеншић је у децембру прошле године изашао из затвора. Ода тада је под полицијским надзором због сумњи да му прети опасност. Он је био у притвору са Слободаном Шарановићем од краја јула 2013. године због сумње да је организовао убиства Николе Бојовића у Београду 29. априла те године.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Шта нуди српско-израелска војна сарадња?

ЕКСПЛОЗИЈА НА ПЛАЖИ У АЛБАНИЈИ: Најмање 20 особа повређено (ВИДЕО)

Ко хоће на море, а нервирају га гужве, ево пар савета

Ево зашто је Косово света српска земља – све српске светиње од А до Ш (први део)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu
20°
Fri