Политика

Саша Мирковић силне буџетске паре трошио на луксузне хотеле, ручкове и вечере!

Мирковић, који се сада представља као лидер опозиције, силне буџетске паре трошио на луксузне хотеле, ручкове, вечере… Чак је и гледање порнића у хотелској соби плаћао из државне касе.

Пропали естрадни менаџер и бивши председник Скупштине општине Зајечар Саша Мирковић, који се данас представља као лидер опозиције, док је био на државној функцији безобзирно је трошио силне паре из буџета на луксузне хотеле, ручкове и вечере! Његова бахатост била је толика да је чак и гледање порнића у хотелској соби плаћао општинским новцем!

Фото: Информер

Документација до које смо дошли показује да је Мирковић, који се у јавности приказивао као успешан и имућан привредник, спискао стотине хиљада динара у хотелима током својих службених путовања у Беч, Диселдорф и Ровињ. Само на та четири путовања, која су трајала укупно 11 дана, Мирковић је потрошио 4.000 евра, и то на смештај, јело, пиће и гледање филмова за одрасле!

Према финансијској документацији на основу које је град Зајечар исплатио новац, Мирковић је од 10. до 14. новембра 2015. године боравио у хотелу „Парк Хајат“ у Бечу и тамо је на име смештаја, доручка, ручка, вечере, коришћења мини-бара, рум сервиса и „пеј ТВ-а“ (откључавање ТВ канала са премијум садржајем, углавном са „филмовима за одрасле“, прим. аут.) платио 963 евра. Истоветну услугу у истом хотелу Мирковић је раније, од 22. до 24. априла исте године, из државног буџета платио 1.127,50 евра.

Колико је трошио Мирковић у хотелима

* Парк Хајат, Беч (10-14. новембар 2015.) 963 евра
* Парк Хајат, Беч (22-24. април 2015.)
1.127,50 евра
* Хајат риџенси, Диселдорф (21-23. септембар 2014.) 479 евра
* Монте Мулини, Ровињ (18-21. септембар 2014.) 1.347,90 евра
УКУПНО 3.917,40 ЕВРА

Даље, тродневни Мирковићев боравак у хотелу „Хајат риџенси“ у Диселдорфу (од 21. до 23. септембра 2014.) пореске обвезнике коштао је 479 евра, а његово раскалашно расипање државних пара документовано је у септембру 2014. у Ровињу, где је за четири дана у хотелском ресторану „Медитерано“ потрошио 1.347,90 евра!

Саша Мирковић јуче није одговарао на позиве и поруке Информера. На другој страни, потпредседник СНС Миленко Јованов каже да га не изненађује Мирковићево расипање државним парама.

Куповао авио-карте преко фирме која се бави књигама и позориштем

Како је утврдила истрага полиције, Саша Мирковић је као председник СО Зајечар авио-карте куповао преко фирме „ДНА ивентс д. о. о“, која је регистрована за „уметничко и књижевно стваралаштво и сценску уметност“, а не за продају карата!
Мирковић је преко ове фирме платио 1.718.120 динара за десет путовања, а да притом нигде у папирима није наведена ни дестинација нити број лета за који су карте купљене!?!

– Саша Мирковић је слика и прилика онога што су радили његови политички партнери Бојан Пајтић, Драган Ђилас, Саша Јанковић и Вук Јеремић, али и онога што би као политичар радио идејни вођа те екипе Александар Родић. Све ове штеточине више од месец дана на најгори начин ударају по Александру Вучићу баш зато што им председник државе не дозвољава да краду и отимају новац из буџета и зато што чува нашу државу од лопова – наглашава Јованов.

Фото: Информер

Политички аналитичар Стевица Деђански оцењује да је Мирковић локални кабадахија, чије се малверзације обавезно морају истерати на чистац.

Ово је пример бахатог понашања, али и злоупотребе функције према којој би надлежни органи морали адекватно да реагују
Небојша Крстић, аналитичар

– Све ово што се дешава постаје помало смешно, али и тужно. Људи попут Мирковића, који се баве тешким криминалом, слободно шетају овом земљом, што је скандал. Држава мора једном засвагда показати да нико није изнад закона, без обзира на то коју функцију обавља… Зато се све ове Мирковићеве криминалне радње морају до краја истражити и одлично је што је тај процес започет – закључује Деђански.

Извор: informer.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Mon
22°
Tue
22°
Wed
21°
Thu