Printscreen
Политика Србија

Саша Јанковић прекида сарадњу са ДС

Покрет слободних грађана саопштио је да обуставља планове о изборној сарадњи са Демократском странком због тога што је председник те странке Драган Шутановац, како се наводи у саопштењу, јавно понудио Александру Вучићу сарадњу на изменама Устава.

„У стању прикривене диктатуре под фантомкама, тиме се суштински учествује у лажирању демократије и симулацији дијалога. Грађани Србије имају право да знају ко стоји са које стране. Бескрајне политичке комбинаторике морају бити замењене чврстим и принципијелним ставовима у које се грађани Србије увек могу поуздати. Нико нема право да се коцка њиховим поверењем“, наводи се у саопштењу.

Тај покрет је изразио жаљење због, како се наводи, „заокрета председника ДС-а“ али и поновио да је једини дијалог који ће икада имати са Александром Вучићем искључиво „разговор о мирној предаји власти“.

Председник Покрета слободних грађана Саша Јанковић је оценио да потез председника ДС-а „представља кршење првог принципа и услова сарадње опозиције – да нема непосредне нити посредне сарадње са влашћу Српске напредне странке“.

„Председништво Покрета је једногласно одлучило да у таквим околностима Покрет не може да настави разговоре о сарадњи. Шутановац је, између осталог, изјавио да ће демократе свој предлог уставних измена послати ‘председнику’ Александру Вучићу и да дебата треба да почне прво на нивоу експерата“, додаје се у саопштењу.

Извор: Бета

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЧЕДА НАПАО ИВИЦУ: Вучић и Брнабићка ДА СТАВЕ ДАЧИЋУ ФЛАСТЕР НА УСТА

Потврђено: Снима се филм о Радовану Караџићу

Странцима највише два хектара и то под једним условом

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun