Друштво Србија

Шарчевић: Министарство би могло у мају да смени ректора универзитета у Крагујевцу

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио да би то министарство тек почетком маја могло да смени ректора универзитета у Крагујевцу Небојшу Арсенијевића због неправилности које је утврдила просветна инспекција.

ЈЕЛЕНА МИЛИЋ НАПАЛА МРТВОГ НЕБОЈШУ ГЛОГОВЦА! Није ми јасно како се доспева у АЛЕЈУ ВЕЛИКАНА!

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да би то министарство тек почетком маја могло да смени ректора универзитета у Крагујевцу Небојшу Арсенијевића због неправилности које је утврдила просветна инспекција.

„Просветна инспекција утврдила је неколико неправилности, а једна од њих је и докторат сина ректора Арсенијевића“, рекао је Шарчевић за Радио телевизију Војводине и нагласио да је просветна инспекција „из авиона утврдила“ да Арсенијевићев син Александар има докторат, али не и завршене основне студије.

ОВАКО СУ МАРЈАНОВИЋИ МУЧИЛИ ЈЕЛЕНУ!

Шарчевић је објаснио да министарство чека да се до 21. фебруара, на седници изјасни Савет универзитета у Крагујевцу поводом налаза просветне инспекције и Агенције за борбу против корупције, како би предузели даље кораке.

Према његовим речима уколико би се Савет универзитета Крагујевца изјаснио да Арсенијевић остаје на челу универзитета, тада би министарство могло да покрене процедуру за његову смену.

Инцидент док је Вучић улазио у Сабор, интервенисало обезбеђење

„Та процедура је спора и ми би почетком маја имали алат за смену ректора, због непоштовања препорука инспекције“, казао је Шарчевић и изразио бојазан да ће ректору Арсенијевићу истећи мандат, док се та процедура не заврши.

Шарчевић је раније јавно апеловао на Арсенијевића да поднесе оставку, што је он одбио наводећи да је подвргнут политичком притиску.

„Нема политике у овом случају“, истакао је Шарчевић.

Погледајте видео који РТС није хтео да пусти

Говорећи о резултатима Комисије за акредитацију (КАПК) која је крајем прошле године утврдила да постоји 2.000 спорних доктората, Шарчевић је истакао да је то тело „измислило ту причу“.

Упитан на основу чега тврди да су наводи о спорним докторатима измишљени, министар је одговорио да нису дали ниједан извештај министарству, као и да су оспорили докторате за факултете који су претходно два пута прошли акредитације.

Према његовим речима, у питању су докторати људи који су се „нашли у процепу“ након увођења болоњског процеса и додао да је навише тих доктората оспорено у Војводини.

НАРКОМАН УБИО ХЕРОЈА СА КОШАРА! Изрешетан ратни ветеран у Калуђерици!


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Пола Београда нема канализацију, а за Боркине фекалије мора да се нађе!

Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Пола Београда нема канализацију, а за Боркине фекалије мора да се нађе!Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ 10✔Цео говор погледајте на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=2lBpltgYbqk

Posted by Српски сабор Заветници on Monday, 12 February 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Почело дешифровање „црних кутија“ авиона Ан-148

Зорану Марјановићу продужен притвор, још није добио оптужницу

Паткари сами себи уништили изложбу

Паклено „змијско легло“: Овде се укршта најмоћније оружје — све спремно за светски рат

Извор: Новости

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
19°
Sun
21°
Mon
17°
Tue
22°
Wed