Регион

Сарајево прислушкује Додика!

Одређене мере које подразумевају и прислушкивање председника РС по налогу Тужилаштва Босне и Херцеговине. Лидер РС: Моје разговоре прати бар десет агенција.

Бeзбедоносне службе Босне и Херцеговине прислушкују председника Републике Српске Милорада Додика, а налог да се први човек РС „стави на мере“ издат је на основу захтева тужилаштва у Сарајеву због истраге коју су покренули – сазнају „Новости“.

Према информацијама, у тексту је као образложење за овај потез наведено да се докази против председника РС не могу прибавити на други начин. Ову информацију је, за „Новости“, јуче потврдио и сам Додик:

И Немци су му се дивили: Херојска смрт заборављеног српског јунака који је пред стрељачким водом урадио невероватну ствар да би се борио до самог краја

– Добио сам обавештење од суда у Сарајеву да се против мене предузимају мере прислушкивања. То није ништа ново, јер знам да моје разговоре прати бар десет агенција. Међутим, овде је реч о томе да неки суд БиХ предузима мере против председника Републике, и то је проблематично. Али мени то више није проблем, чак ме помало и забавља. Не знам ни зашто ме прислушкују када ја отворено кажем да се залажем за самосталну Републику Српску.

(ВИДЕО) БРУКА И СРАМОТА НА ПРЕДСТАВИ АУДИЦИЈА: Београђани дошли да се забаве, а Емир им сервирао скраћени говор из Сребренице!

Додик каже да га покретање истраге против њега не изненађује, јер је то постало уобичајена пракса:

– Кад год неко напише у „Дневном авазу“ да је Додик криминалац, тужилац отвори истрагу. Ја сам најпрогоњенији човек у БиХ. Не знам зашто је суд послао обавештење о томе, али претпостављам да су се бојали да не сазнамо на други начин и да се то претвори у велики проблем. Овако могу да кажу – ето, обавестили смо вас.

ЏИНОВСКИ ЦРНИ ВУК УЖАСНУО ДРАГАЧЕВЦЕ: Мештани га зову Гаро, а не плаши се да прилази насељима!

Ово није први скандал безбедносних струкутра БиХ у вези с прислушкивањем српских политичара. И крајем прошле године „Новости“ су писале о акцији под шифром „Ушће“, која је укључивала појачане обавештајне мере према функционерима из Србије и људима с којима се они састају. Акција ОБА тада је обухватала снимање разговора српских званичника, као и праћење и надзор приликом њиховог доласка у БиХ.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Америчка војска оптужује Иран да снабдева јеменске побуњенике ракетама

За сада без одвојеног састанка Путина и Трампа у Вијетнаму

СНС доноси одлуку о изборима

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat