Политика Србија

Саопштење покрета „Наш исток“ поводом кандидатуре Драгана Ђиласа за градоначелника Београда

Поводом почетка медијске кампање бившег градоначелника Београда Драгана Ђиласа, у целости преносимо саопштење председника покрета „Наш Исток“ Дамира Шимпраге.

Када су пре пар месеци грађани постали свесни да се налазе у центру још једне предизборне кампање, нико није ни слутио, да ће у току те кампање бити приморани да се поново суоче са једним добро познатим лицем које верујем, мало ко памти по добром.

Искористивши збуњеност грађана изазвану константним прекопавањем улица и тргова, мењањем траса градског превоза, разним поскупљењима основних животних потрепштина, свађама странака опозиционог – прозападног политичког спектра, као и кокетирањем појединих „патриотских“ групација са странкама супротног политичког опредељења, Драган Ђилас  се тихо, на мала врата укључио у трку за Београд.

Свестан сам да је можда код већине грађана Београда ова чињеница прошла неопажено, грађани су са правом преокупирани основним животним проблемима, са којима се свакодневно суочавају, углавном не својом кривицом, и зато сматрам да је моја обавеза да им на ову малигну појаву укажем и сам.

Пошто је извесно да се овај бивши председник Демократске странке, бивши председник Кошаркашког савеза Србије и бивши Градоначелник активно укључио у кампању за предстојеће градсе изборе, овом приликом нудим му неколико предлога за што бољу изборну кампању. Сматрам пре свега да би било добро да грађанима Београда објасни због чега су мост на Ади преплатили у толикој мери, сматрам такође да би грађанима требало објаснити набавку Соларисових аутобуса, подземних контејнера, реконструкцију Булевара краља Александра, сечу платана и многе друге лоше обављене послове за време његовог мандата.

Предлажем му да се на својим предизборним плакатима и билбордима слика поред „подземних контејнера“ које је оставио у аманет Београђанима, који  данас нису у правој функцији, и веома су скупи и компликовани за пражњење и одржавање, да кампању не води из скупих аутомобила већ из градског превоза који је у бојама његове некадашње странке, од које данас сасвим извесно неће добити подршку за своју кандидатуру, и да наравно свако коришћење градског саобраћајног превоза плати картицом, коју су у његову личну корист дизајнирали тадашњи градски оци.

Српском народу је од раније добро познат увежбани систем Запада у ком се један лош политички апарат мења другим, у већини случајева лошијим, то јест да се један истрошени политичар у служби запада  мења другим. Београдски избори који нам предстоје биће очигледно још један пример коришћења овог западног система. Као алтернатива тренутној градској власти оличеној у осведоченим Досовским кадровима попут Горана Весића, грађанима престонице нуди се по многим параметрима и најгори  градоначелник у историји Београда.

Позивам све релевантне политичке и државне факторе, али пре свега Председника Републике Србије Александра Вучића, да у складу са доказима које су претстављали грађанима 2013. године о свим малверзацијама најгорег градоначелника у историји Београда  реагују у законским оквирима и зауставе лажно моралисање истрошених Досовских кадрова.  ВРЕМЕ ЈЕ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КАДИРОВ АМЕРИКАНЦИМА ПОСЛЕ САНКЦИЈА: Ја крив за кршење људских права, а заборавили сте милионе масакрираних и шта сте радили у Београду, Ираку, Вијетнаму…

Пјонгјанг: Трампова нова стратегија „криминални документ“

Хашки трибунал отишао без правде за српске жртве на КиМ

Вучић за Блумберг: Завршићу посао са ЕУ до краја мандата

Извор: govorisrbija.rs