wikipedia.org
Друштво Србија

САНУ наградила најбоље средњошколце Србије

Српска академија наука и уметности (САНУ) приредила је свечани пријем на којем су уручене новчане награде ученицима средњих школа из Србије који су током 2017. године освојили награде на светским такмичењима.

(ФОТО,ВИДЕО) Због ње је ПАЛА ВЛАДА, политичари су је ОБОЖАВАЛИ!

Пријем је приређен за 38 средњошколаца који су на светским олимпијадама освојили једно од прва три места, а ове године били су позвани и млади таленти награђивани у области друштвено-хуманистичких наука.

Председник САНУ Владимир Костић, који је ученицима уручио награде, рекао је да та институција изражава поштовање према средњошколцима који би, како је истакао, с правом требало да носе име “наших шампиона“.

Костић је навео да је САНУ још 1842. године схватила да је без науке, просвете и писмености, како је рекао, “унапред изгубљена битка“.

ХОРОР У СОМБОРУ: Mалолетник ножем убио мушкарца!

Храбрих има пуно „али неће нас само храброст извлачити са историјских странпутица, треба нам мудрих људи, памет нам је преко потребна. Зато вас данас позивам да, кад у будућности будете планирали где ћете да се учланите, прво постанете чланови САНУ, наравно под условом да у међувремену нешто урадите, али вашој памети има места у овој институцији“, поручио је председник САНУ ученицима којима су додељени ваучери за „вин вин“ радње у износу од 15.000 динара.

БРИТАНЦИ СЕ ИСПАЛИЛИ: Избацили сумњивог „руског дипломату“ – а он у ствари Американац!

Међу награђенима највише је ученика београдске Математичке гимназије, Треће београдске гимназије и Гимназије “Светозар Марковић“ из Ниша, те Шесте београдске и Девете београдске гимназије, као и ученика гимназија у Земуну, Лазаревцу, Ужицу, Новом Пазару, Сомбору и Врању.

Они су у 2017. години освојили 10 златних, 16 сребрних и 24 бронзане медаље.

Пријем за младе освајаче награда на светским такмичењима у САНУ организује се од 2009. године у време новогодишњих и божићних празника.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Ексклузивни интервју! Данијел Игрец: ПРЕД НАМА ЈЕ ПРОЦЕС ПОВРАТКА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

(ВИДЕО) Мален, а супермоћан: Сиријски дечак моли руске научнике за помоћ

Ухапшени МАЛОЛЕТНИЦИ због бацања Молотовљевих коктела на Сењаку!

Извор: Танјуг, РТС

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon