Санда Рашковић Ивић (Фото: youtube.com)
Политика Србија

САНДА РАШКОВИЋ ИВИЋ: Могућ договор опозиције о заједничком кандидату

Санда Рашковић Ивић, шеф посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије, верује да је могуће постићи договор опозиције око заједничког кандидата за градоначелника.
Санда Рашковић Ивић (Фото: youtube.com)

Она је у изјави за данашњу Политику рекла да би тај кандидат, уз добар тим, зауставио, како каже, „напредњачко-вучићевски цунами уништавања не само Србије, него и Београда“.

– Све што је права опозиција, а права опозиција не сарађује са влашћу, нити кокетира са њом на било којем нивоу, треба да се ангажује и да заједно изађе на београдске изборе, јер је победа у Београду веома важна – сматра она.

Рашковић Ивић каже да пре свега жели да се ангажује на заједништву опозиције, а „лако ћемо за то хоћу ли се ја прикључити некоме, или ћу самостално деловати“.

На констатацију да, као и већина опозиционара, оштро критикује позив председника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову, она каже:

– Начин на који Вучић позива на дијалог и тренутак у којем то чини јесу бесмислени. Наш председник државе имао је пет година да започне тај дијалог. Требало је отворити јавну дебату пре потписивања Бриселског споразума, а он сада зове опозицију, коју презире и вређа на дневној бази, само да би оправдао своју лошу политику према КиМ, која дефакто води ка његовом губитку – каже она.

Према њеним речима, једино што би имало смисла јесте да председник преко Маје Гојковић иницира седницу парламента где ће он да изнесе своју платформу и да чује мишљење парламентарних странака.

Додаје да би, кад би била у Вучићевој позицији, показала више стрпљења за решавање питања КиМ.

– Под стрпљењем подразумевам опцију коју ја заступам, а то је такозвани замрзнути конфликт – рекла је она, наводећи као пример Кипар.

Она као „чист спин“ види информације које су се појавиле у медијима да се за тај замрзнути конфликт залажу САД, ЕУ и Русије и да притискају Вучића да одустане од дијалога.

– Прича о дијалогу није изашла из главе председника Вучића, будући да се у дипломатским круговима већ дуже време прича да треба направити одређени помак у вези са КиМ и да то питање треба решити – рекла је Рашковић Ивић.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Савет безбедности УН данас о Косову

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Гранатиран Алепо – 5 мртвих и 15 повређених цивила

Где су нестали Слобини споразуми којима је чувао српске интересе?

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun