Санда Рашковић Ивић (Фото: youtube.com)
Политика Србија

Санда позива опозицију да подржи Сашу Јанковића за градоначелника

Посланица у парламенту Србије Санда Рашковић Ивић рекла је да би на изборима у Београду одличан кандидат за градоначелника био лидер ПСГ Саша Јанковић, и да се нада да ће у опозицији "бити памети" да изађе на те изборе у једној колони.

Она је рекла да ће се у погледу коалиције опозиције на изборима у Београду „преломити или би требало да се преломи“ у договору Вука Јеремића или Саше Јанковића.“Њих двојица треба да постигну тај договор, а било би лепо и паметно да остали то прате“, рекла је гостујући у Новом дану.

Рекла је да би подржала Јанковића, поготово када би он био јединствени кандидат опозиције. „Мислим да смо научили лекцију и видели како смо прошли сви заједно јер је било много колона. Надам се да ће бити више памети и да ће колона бити само једна“, казала је.

Printscreen

Она је навела да се нада да ће се опозиција договорити око једног канидата, и додала да би Јанковић био одличан кандидат, али треба видети и остале и договорити се.

Победа у Београду је важна, не само ради прекидања бесмислених пројеката попут фонтана и Београда на води, и уместо тога бављењем инфраструктуром, институцијама и олакшавањем живота грађанима, већ зато што би и у симболичком смислу значило да је „коло среће почело да се окреће“.

„То би била брана огромном Вучићевском цунамију, који прети да поплави земљу и потопи је у режиму који нема везе са демократијом нити са нечим што је модерна демократска држава“, рекла је гошћа Новог дана.

Локални избори у Београду нису исто што и локални избори у Косјерићу, Београд има два милиона становника, симбол је, величине је једне Македоније, једне Словеније, казе Рашковић Ивић. „Промена у Београду где је центар свега мислећег, Универзитета, власти украјњој линији – победа би симболички значила да је коло среће почело да се окреће и да ће се они који су горе, врло брзо наћи доле“, додала је.

Вучић јесте победио, каже, али он жели да буде једини на политичкој сцени. „Подавио је све, чак и оне који су са њим у опозицији, а тек оне коју су му опозиција, он их путем својих медија у потпуности уништава“, рекла је посланица.

Говорећи о уједињењу опозиције, она је рекла да све што је права опозиција, а права опозиција не сарађује са влашћу, нити кокетира с њом, то су људи које би она волела да види у опозицији.

Оценила је и да је иницијатива Не да(ви)мо Београд, која је најавила да излази на предстојеће градске изборе, играла веома значајну улогу претходне године и упозорила на криминал без преседана, односно рушење у Херцеговачкој. Додала је да верује да ће та иницијатива подрзати неког од кандидата.

 

Извор: n1info.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ОСАМ САТИ ПОСЛЕ напада у Барселони, Шпанија поново на удару ТЕРОРИСТА!

ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД У БАРСЕЛОНИ: Комбијем газио људе у пешачкој зони! (ВИДЕО)

Редак снимак ритуала: Овако се буди Северна Кореја (ВИДЕО)

Додик: Народ ће се изјаснити да ли жели у НАТО

Чеда Јовановић: Јанковић је подмукао и неискрен

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
27°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri