kcna.kp
Америка Свет

САД траже да све земље блокирају Северну Кореју

Као одговор на последње севернокорејско лансирање балистичке ракете, Вашингтон је позвао све земље света на потпуну блокаду Северне Кореје, на прекид дипломатских и економских веза са том земљом, и протеривање севернокорејских радника.

Америчка амбасадорка у Уједињеним нацијама Ники Хејли, коју су севернокорејске власти недавно назвале „политичком проститутком“, после њене изјаве да Пјонгјанг једноставно „моли за рат“, позвала је све земље света да прекину везе са Северном Корејом, као коначну меру у имплементацији санкција УН. Позив је посебно био упућен Русији и Кини.

„Обраћамо се посебно председнику Сију да прихвати овакво стајалиште. Верујемо да је он у позицији да учини праву ствар на добробит свих држава. Кина мора да покаже своју лидерску снагу“, поручила је Ники Хејли.

ЛУКАШЕНКО СРБИЈИ ШАЉЕ МНОГО ВИШЕ МИГОВА НЕГО ШТО СЕ ПРИЧАЛО: Србија постаје убедљиво НАЈЈАЧА ВОЈНА СИЛА У РЕГИОНУ!

Овако радикалан став није добио ширу подршку у свету. И поред масовних осуда најновијих потеза Пјонгјанга, у Пекингу и Москви верују да преговори немају алтернативу.

„Ми имамо негативан став према овом захтеву. Поново подвлачим да су санкције потрошене. Све резолуције о новим санкцијама садрже и обавезу преговарања. А САД упорно то игноришу. И то је грешка“, каже министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.

Шеф америчке дипломатије био је опрезнији и похвалио је деловање Кине.

СТИГЛА ВЕШТАЧЕЊА И УКОПАЛА ЗОРАНА: Има доказа да је он убио Јелену

„Мислим да Кина чини пуно. Мислим да они могу пуно да постигну контролом испорука нафте и ми ћемо их замолити да то искористе, али да не прекину снабдевање потпуно“, каже Рекс Тилерсон.

Русија и Кина заговарају дијалог са Северном Корејом на основу мапе пута дефинисане у Москви и Пекингу. Американци треба свима да објасне шта желе да постигну, рекао је Лавров.

Ако желе да пронађу повод за уништење Северне Кореје, нека тако отворено кажу и нека то потврди њихова врховна команда.

Извор: Н1

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Пентагон одлаже забрану употребе касетних бомби

Грађани Србије пазарили 5,9 одсто више

ЕТО ВАМ ЕВРОПА: Украјинска економија уништена од мајданског преврата

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat