Америка ВИДЕО

САД редефинишу своје безбедносне изазове: Русија (не) остаје ,,претња број 1″ ? (ВИДЕО)

Председавајући Комитета начелника главних штабова Војске САД генерал Корпуса маринаца Џозеф Данфорд више не верује да Руску Федерацију треба издвојити као највећу претњу по националну безбедност Америке.

Генерал Данфорд је пре две године, приликом излагања пред америчким Конгресом у склопу провера за функцију на којој се тренутно налази, истакао Русију као ,,највећу претњу америчкој националној безбедности“, а понашање ове земље описао је као ,,алармантно“.

Сада међутим, генерал има нешто другачије гледиште. Тако је у најновијем излагању на безбедносној конференцији у Колораду навео Северну Кореју као ,,изазов број један“, а испред Русије је ставио и ,,опасност“ од Ирана и Кине.

Генерал и даље сматра да ,,Русија без сумње представља војно најспособнијег америчког конкурента“, али је подвукао да је ,,Иран свакодневна претња америчким интересима“, док је Северну Кореју означио као ,,највећи амерички изазов“. ,,Са тачке гледишта тренутне ургенције, Северна Кореја је очигледно највећи изазов“, саопштио је генерал Данфорд. Поред тога, генерал је говорио и о претњама од насилног екстремизма и јачања кинеског утицаја у пацифичкој регији.

Што се Русије тиче, маринац-генерал је констатовао: ,,Пре свега морамо бити у стању да поседујемо факторе одвраћања за нуклеарни рат, а онда и за конвенционални рат“.

Извор: Russia Today

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

СРБИЈА МОРА ДА ТУЖИ КФОР И УНМИК: Свирепо убиство 14 жетелаца не сме проћи некажњено!

МАКЕДОНЦИ ПОСТАЈУ БУГАРИ: Заев прихватио захтев Софијe

Да ли је Војска Србије спремна за F-16 или се ради о пропагандним обманама?

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
18°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue