ria.ru
Америка Блиски исток

САД бомбардовале болницу у Раки, настрадали само цивили

РАКА, СИРИЈА, 5. август - Међународна коалиција, под окриљем САД, напала је болницу у граду Рака, користећи муницију са фосфором. Убијено је 17 људи.

Напад је извршен 3. августа. Болница је уништена јер је погођена са више од 20 пројектила. Осим тога, уништено је и много аутомобила у близини болнице.

Заменик шефа одељења сиријског ,,Црвеног полумесеца“, Дин ал-Асад, рекла је да се терористи нису налазили у болници. Представник ,,Црвеног полумесеца“ истакла је да болница у граду опслужује око 100.000 људи.

Раније је било података о коришћењу фосфорних бомби током коалиционих ваздушних напада у Раки 9. јуна. Употреба муниције и оружја са фосфором је забрањена низом међународних споразума. Коалиција, на челу са САД, која се бори против ИСИС-а, навела је да их користи у Сирији у складу са међународним стандардима, уз предузимање свих мера опреза у односу на цивиле. Против употребе фосфорних бомби иступила је међународна организација за заштиту људских права ,,Хјуман Рајтс Воч“ (Human Rights Watch).

Извор: Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДИВЉА БИТКА У СИРИЈИ: 2000 џихадиста опкољено у некадашњој престоници Исламске државе (ВИДЕО)

Бањалука – венци за убијене и нестале Србе у „Олуји“

Ђурић: Учинићемо све да спречимо улазак Косова у Интерпол

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat