Фото: Википедија
Политика Србија

Са 6 нових Мигова Србија је комплетирала своју војну ескадрилу: Лазански о цени авиона и пријатељству са Русима

Авионе у суштини добијамо бесплатно с тим што ћемо платити њихову модернизацију.

(ВИДЕО) ХУСЕИНОВЕ ПОСЛЕДЊЕ РЕЧИ: Достојанствен, пре вешања, изговорио је ове поруке које одјекују 11 година!

Гостујући у емисији „Прича о нама“ телевизије Банат војно-политички коментатор Мирослав Лазански објаснио је да је са шест Мигова 29, чију је куповину у Русији договорио председник Вучић и 10 Мигова које већ имамо, Србија комплетирала своју војну ескадрилу.

– Војска Србије са ових 6 Мигова и 10 Мигова 29 које већ има, имаће комплетну ескадрилу. Имаћемо Мигова као бивша СФРЈ 1987. године. Тако ћемо успети да сачувамо ловачку авијацију која је била пред умирањем. То ће бити ескадрила на нивоу модернизације 4 – истиче Лазански.

КОНАЧНО СТИГЛИ РЕЗУЛТАТИ 3Д РЕКОНСТРУКЦИЈЕ: Несумњиво утврђено да је Јелена мртва донешена на насип!

Упитан да ли зна колико ће Србија платити Белорусији војне авионе, војнополитички коментатор листа Политика објашњава.

– Мислим да авионе у суштини добијамо бесплатно с тим што ћемо платити њихову модернизацију. Питање је и ко ће модернизовати против-ракетни систем С 300, Русија или Белорусија, све зависи у којој га верзији купујемо. Иначе, детаљи војно-техничког споразума свуда у свету су тајна, нико их не објављује. Само ми овде у Србији очекујемо да знамо све детаље. За сваку земљу формира се другачија цена.

Да ли цену одређује степен пријатељства са Русијом?

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Муџахедини су одсецали главе српским војницима, а Изетбеговић их је свечано постројио!

– Да, степен пријатељства, степен политичких односа и степен личних веза између председника држава. А Руси увек воде рачуна и о платежној моћи држава. Сигурно није иста цена за Србију и за Казахстан који има нафту и злато. Зато је врло незахвално говорити о цени. Ми наоружање заправо купујемо од Белорусије али уз сагласност произвођача, а то је Руска федерација. Уговорима је строго дефинисано да се наоружање не може продати трећој страни без сагласности Русије. То је уобичајена клаузула јер данас Мађарска и Пољска, на пример, не могу да продају ни један комад оружја произведеног у Русији, док се Москва не сагласи – рекао је Лазански.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО/ВИДЕО) Мистерија над Донбасом: Јал‘ је НЛО јал‘ Деда Мраз

(ВИДЕО) Необично оружје терориста којим гађају сиријску војску

Нови дипломатски рат: Када год нема шта да ради, Хрватска удара на Србе

ДЕТАЉИ ДРАМЕ У ВОЈНОЈ ГИМНАЗИЈИ: Претио ученици пиштољем, избио јој зуб, па је исекао ножем! ДРУГОВИ ГА ГРИЗЛИ ДА ЈЕ СПАСУС-а

Извор: Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
33°
28°
Mon
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu