Мирослав Лазански (Фото: mc.rs)
Аналитика Србија

Са 6 нових Мигова Србија је комплетирала своју војну ескадрилу: Лазански о цени авиона и пријатељству са Русима

Гостујући у емисији "Прича о нама" телевизије Банат војно-политички коментатор Мирослав Лазански објаснио је да је са шест Мигова 29, чију је куповину у Русији договорио председник Вучић и 10 Мигова које већ имамо, Србија комплетирала своју војну ескадрилу.

ВРЕМЕ РАДИ ЗА СРБИЈУ: Приштински сепаратисти суочени са све очигледнијим пропадањем пројекта лажне косовске државе!

– Војска Србије са ових 6 Мигова и 10 Мигова 29 које већ има, имаће комплетну ескадрилу. Имаћемо Мигова као бивша СФРЈ 1987. године. Тако ћемо успети да сачувамо ловачку авијацију која је била пред умирањем. То ће бити ескадрила на нивоу модернизације 4 – истиче Лазански.

(ФОТО) СРАМАН ОГЛАС СРПСКЕ ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ ФРАПИРАО ЈЕ СВЕ: „Аушвиц, историјско место које је инспирација многим познатим филмовима“!

Упитан да ли зна колико ће Србија платити Белорусији војне авионе, војнополитички коментатор листа Политика објашњава.

МОНСТРУМ СИЛОВАО ДЕВОЈЧИЦУ 8 ГОДИНА: Када су их инспектори суочили, са 3 речи је објаснио да се не каје и да нема душе

– Мислим да авионе у суштини добијамо бесплатно с тим што ћемо платити њихову модернизацију. Питање је и ко ће модернизовати против-ракетни систем С 300, Русија или Белорусија, све зависи у којој га верзији купујемо. Иначе, детаљи војно-техничког споразума свуда у свету су тајна, нико их не објављује. Само ми овде у Србији очекујемо да знамо све детаље. За сваку земљу формира се другачија цена.

Да ли цену одређује степен пријатељства са Русијом?

(ВИДЕО) ЉУБА ШИПТАР ОТКРИВА ТАЈНУ ПОСЛЕДЊЕ АРКАНОВЕ ФОТОГРАФИЈЕ! Рекао ми је: Данас сам најсрећнији човек! 5 МИНУТА КАСНИЈЕ ЈЕ УБИЈЕН

– Да, степен пријатељства, степен политичких односа и степен личних веза између председника држава. А Руси увек воде рачуна и о платежној моћи држава. Сигурно није иста цена за Србију и за Казахстан који има нафту и злато. Зато је врло незахвално говорити о цени. Ми наоружање заправо купујемо од Белорусије али уз сагласност произвођача, а то је Руска федерација. Уговорима је строго дефинисано да се наоружање не може продати трећој страни без сагласности Русије. То је уобичајена клаузула јер данас Мађарска и Пољска, на пример, не могу да продају ни један комад оружја произведеног у Русији, док се Москва не сагласи – рекао је Лазански.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

АМБАСАДОРКА САД У БИХ: Санкције САД Додику остају док не промени понашање

Турска потписала споразум о набавци С-400 са Русијом

ДЕВОЈЧИЦА У ШКОЛИ ПОКУШАЛА САМОУБИСТВО! Ученица (13) пробала ДА СЕ ОТРУЈЕ ЛЕКОВИМА! У школској торби јој НАШЛИ И НОЖ!

Извор: Телеграф

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
31°
Sun
29°
Mon
27°
Tue
27°
Wed