Printscreen
Политика Србија

Ружић: Свакодневно градимо ефикасну управу

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је на састанку са мисијом Светске банке да се Србија, кроз усвојене стратешке документе, обавезала да организује ефикасну, економичну и услужну јавну управу и службе.

Циљ је да јавна управа буде релативно мања, јефтинија и ефикаснија и да се тиме подржи привредни раст, рекао је Ружић, наведено је у саопштењу.

Како је навео, јавна управа се усклађује са потребама грађана и привреде – од услуга на шалтерима, преноса знања у школама, здравствене и социјалне заштите, културе…

Конкретним активностима, додао је министар, због грађана Србије, успоставља се службенички систем који је правичан према свим запосленима у јавним службама и заснован на заслугама и компетенцијама.

„Уверен сам да ће ефекат успостављања система вредновања рада и награђивања у складу са учинком и ангажовањем бити већа мотивисаност запослених и у коначном бољи квалитет услуга у здравству, школству, области културе, социјалне заштите“, навео је Ружић и додао да ће се закон о запосленима у јавним службама ускоро наћи пред посланицима.

„Сагледавани су стандарди и приоритети у оквиру сваког ресора како не бисмо угрозили функционисање државе и спровођење реформи“, истакао је Ружић и објаснио да постоји реална потреба за јачањем кадрова у здравственој заштити и инспекцијским службама.

Ружић је захвалио на подршци реформама која Влади Србије стиже из Светске банке, закључено је у саопштењу.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Београдски Митинг солидарности са Венецуелом: Трг Републике 16. септембра у 16h

Руска ракета са астронаутима на путу до Међународне свемирске станице

УН: Војно решење кризе у Северној Кореји било би катастрофа

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
18°
Sat
18°
Sun
17°
Mon
10°
Tue