sps.org.rs
Политика Србија

Ружић: До краја године подаци из матичних књига у регистру и на локалу

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је да је у плану да до краја године све локалне самоуправе заврше процес преписа података из матичних књига у Централни регистар, који ће, захваљујући сарадњи са Министарством унутрашњих послова, обухватити и Књигу држављана.

„Тако ћемо објединити електронску базу и грађани ће бенефите овога засигурно осетити у комуникацији са управом“, изјавио је Ружић.

Како се наводи у саопштењу министарства, Ружић је то изјавио поводом предстојећег учешћа на бледском „Стратешком форуму“, где ће говорити у дискусији под називом „Digital lunch“, на тему дигитализације.

Министар је додао да је у Србији већ урађено много на пољу развоја електронске управе и повезивања база података како грађане управа не би више оптерећивала да за њу прикупљају податке које већ и сама поседује.

„Посебно бих ту истакао еЗУП који омогућава државним службеницима да приступе до 14 различитих докумената који су им потребни за поступање, попут извода, уверења и различитих потврда“, рекао је Ружић.

Ружић ће, додаје се, са колегама из региона разменити искуства, планове и активности у области дигитализације и модернизације рада јавне управе.

Извор: РТС

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ОВО ЈЕ БЕНТЛИ КОЈИ ЈЕ УДАРИО У ВУЧИЋЕВ АУТО! Власник аутомобила је бивши фудбалски репрезентативац!

Да ли постоје тајни спискови Срба осумњичених за наводне ратне злочине?

Новак Ђоковић добио ћерку! Ево које име јој је дао

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
1°
15°
Fri
18°
Sat
21°
Sun
18°
Mon