Политика Србија

Ружић: Бирачки списак најажурнији од увођења вишестраначја

Министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић изјавио је данас да је јединствени бирачки списак најажурнији до сада и да сви држављани Србије могу да провере свој статус у бирачком списку.

Влада нема разлога да било шта крије и јединствени бирачки списак најажурнији од кад смо увели вишепартијски систем, рекао је Ружић гостујући на РТС.

„У складу са законом, Министарство доставља податке који се траже, а опозиција по ко зна који пут политизује ту тему. Сви основи који постоје за брисање неког из бирачког списка су критеријуми по којима се то и решава”, навео је министар.

Напомиње да махинације нису могуће, поготово не у ери дигитализације.

„Када чујете те тезе за Врачар, а онда видите да је разлика у 300 људи који су новоуписани у бирачки списак, јасно је да опозиција има комплекс, страх и неспособност да се организује, и свест да ће на изборима проћи лоше, па праве тензију и проблеме”, рекао је Ружић.

Он је додао да је наложено да се сва четири основа за брисање неког из бирачког списка спроведу и подвукао да сваки држављанин Србије може да провери свој статус у бирачком списку.

„Не бих се сложио са опозицијом да су имали непријатна искуства са бирачким списковима. То је последњи пут било 1996/1997. године, када смо имали нерегуларности у Београду, не сећам се после тога. То је политиканство и немају право да дезинформишу јавност. Јединствени бирачки списак никада у историји Србије није био ажурнији”, закључио је Ружић.

Спекулације о променама у руководству СПС су смешне

Потпредседник СПС Бранко Ружић изјавио је данас да нису тачне спекулације о променама у руководству СПС-а.

Коментаришући спекулације о променама на челу СПС-а, Ружић каже да у томе нема истине и да су те спекулације смешне.

„Наравно да СПС проживљава промене, дешаваће се промене, мало ћемо остарити, бићемо старији, али бићемо још бољи и искуснији, да радимо у интересу грађана. Све те спекулације које се појављују у јавности су за мене смешне, а сигуран сам и за све искрене социјалисте који знају да то није истина”, закључио је Ружић.

Ружић: Избори у Београду у првом кварталу 2018. године

Потпредседник СПС Ружић очекује да београдски избори буду одржани у првом кварталу следеће године и наводи да ће одлука о начину изласка на те изборе бити донета у договору са коалиционим партнером, Српском напредном странком.

„Очекујем да београдски избори буду у првом кварталу следеће године, мислим да је то реалан термин и очекујем да стратешко партнерство између СНС и СПС у Београду поново покаже резултат и афирмише све што је урађено у претходне три и по године”, рекао је Ружић гостујући на РТС.

Упитан да ли то партнерство подразумева и кандидата СПС за градоначелника, Ружић истиче да је суштинска ствар да се определи модел који ће довести до тога да грађани након избора добију стабилну власт предвођену СНС и СПС, а да још нема одлуке о томе који ће то модел бити.

„То ћемо договорити са коалиционим партнером, СНС”, рекао је Ружић.

Он је навео да је кадровски потенцијал СПС „и даље неспорно јак” и да та странка има „плејаду политичких асова које може да кандидује на одговорне функције”, те да социјалисти размишљају и о актуелном министру енергетике Александру Антићу, који је својевремено био председник Скупштине града, и о Милутину Мркоњићу.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић: Одлука о изборима у суботу

ПОТВРЂЕНО: Следеће недеље војна вежба Србије и САД

Хензел: САД и НАТО Србији дугују извињење

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat