Printscreen
Русија Свет

РУСКИ НАУЧНИЦИ ТВРДЕ: Скрибаља је убио гас који је развијен у САД, имамо необориве доказе

Гас који је коришћен у нападу на британског шпијуна Сергеја Скрипаља направљен је у САД, тврде у руском Министарству одбране.

(ВИДЕО) Херој српског неба изговорио је једну реченицу и полетео последњи пут: Командант Живота Ђурић је прва жртва НАТО-а 1999.

Гас А-234 је развијен у САД а ми имамо документ који то потврђује, рекао је шеф лабораторије за хемијску и аналитичку контролу научног центра руског министарства одбране Игор Рибалченко.

„Чињеница је да је још 1998. године када смо погледали другу верзију спектралне библиотеке, коју је објавио Национални биро за стандарде Сједињених Држава (НБС), нашли смо занимљиву супстанцу која је садржала органофосфор и схватили смо да она мора да има снажан смртоносни ефекат. Сада се испоставило да, судећи по имену ове супстанце, то је био исти нервни агенс, А-234 „, рекао је Рибалченко.

УЗБУНА НА ЈУГУ РУСИЈЕ, НЕШТО СЕ ГАДНО СПРЕМА: Мистериозни хеликоптери без ознака ПРЕВОЗЕ ТЕРОРИСТЕ за Авганистан!

Према његовим речима ова субстанца је додата у регистар на иницијативу Развојног центра Армије САД.

„Најинтересантнији детаљ у овој причи је у следећим верзијама базе података, која се обично само шире, стално се допуњавају, све више и више супстанци, нисмо нашли овај запис и не они не могу да објасне где је сада“, рекао је руски војни хемичар.

(ВИДЕО) ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ЗАПОЧИЊУ ТРИ ЗЕМЉЕ: Нису ни Русија, ни САД

Такође, он тврди да је судећи по молекуларној структури то тешка и испарљива супстанца.

„Потврђујем да то тачно одговара формули коју је објавио Мирзајанов (Вил Мирзајанов, совјетски хемичар који се преселио у САД и аутор је књиге о гасу А-234).

ОД АПРИЛА СТРОЖЕ КАЗНЕ: За дете у крилу 30 дана робије! ОВО СУ СВЕ ИЗМЕНЕ!

Хемијско име ове супстанце је А-234, а име Новичок му је дао Борис Џонсон као супстанцу која је доступна у лабораторији у Портон Дауну „, рекао је Рибалченко.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАЈГОРЕ ИЗЈАВЕ О НАМА ЗА ВРЕМЕ БОМБАРДОВАЊА: Срби су болестан народ; Молим се да се ватра небеска обруши на Србе; Народ са тежњом ка простаклуку

Један руски торпедо може да потопи непријатељски носач авионаПОЖАР НА ВРАЧАРУ Власници запаљене кладионице појачавају безбедност

(ФОТО / ВИДЕО) МЕЛАНИЈИНИ ПОЧЕЦИ У ЈУГОСЛАВИЈИ: Проговорио човек који је открио прву даму САД!

ПОЗНАТИ БИОЛОГ УПОЗОРАВА: Човечанству прети пропаст за неколико деценија, а ево шта је опасније од климатских промена

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
22°
Tue
22°
Wed
22°
Thu
20°
Fri