Извор: Слободан Ђукић
Аналитика Блиски исток Русија Свет

Руски МиГ-29СМТ терорише џихадисте у Сирији високо разорним бомбама (ВИДЕО)

Руска војна команда пребацила је на аеродром „Хмејмим“ (руска ваздухопловна база у Сирији), четири нова вишенаменска ловца-бомбардера МиГ-29СМТ. Основни циљ ове мисије је праћење ове летелице у интензивним условима ратне експлоатације, као и максимално увећање борбеног искуства пилота као и помоћног особља које опслужује овај авион.

Аутор: Слободан Ђукић

Према информацијама из Министарства одбране Руске Федерације, верзија авиона МиГ-29СМТ је требало да у Сирију стигне још прошле године, мада се то догодило тек недавно. Претпоставља се да је разлог за толико кашњење техничке природе. Руска ваздухопловна команда је у почетку овај авион примењивала у класичним извиђачким мисијама, али је његов заиста снажан ударни потенцијал захтевао много више – а то је учешће у борбеним мисијама.

Тако је један од ових авиона пре неколико дана на позиције терориста бацио изразито разорну авио-бомбу ОФАБ-500Кр (од пола тоне) од чијег дејства је у потпуности уништен терористички циљ. Постоји још података, који високо котирају овај авион када је у питању испољавање његовог дејства по покретним и непокретним „тачкастим“ циљевима непријатеља. У свим тим случајевима основно оружје које је примењивао овај авион су „паметне“ авио-бомбе од 250 и 500кг.

Нешто раније се догодио и први координирани војни напад, у коме су заједно примењена софистицирана убојна средства лансирана из ваздуха и са мора. Том приликом су у веома уском временском интервалу, практично једновремено, уништени сви задати циљеви непријатеља. У овој специјалној ваздухопловно-поморској операцији, поред фамозне крстареће ракете „Калибр“ узели су учешћа и савремени ракетни системи који су интегрисани на јуришне хеликоптере Ми-28Н „Ночной охотник“ и Ка-52 „Алигатор“, а то су вођене ракете класе ваздух-земља „Атака-1“ и „Вихрь-1“.

Процене су да је током ваздухопловне операције у Сирији, руска војска испробала више од 200 различитих образаца савремених убојних средстава и борбене технике.Том приликом велика већина ових средстава је имала и своју прву премијеру, али им то није сметало да приликом употребе демонстрирају висок степен борбене поузданости и ефикасности.

Извор: Russia Beyond

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Погледајте који српски политичар из БиХ се дружи са АЛИЈИНИМ РАТНИМ ЗЛОЧИНЦЕМ! (ФОТО)

Одржана трибина „Српско питање на Косову и Метохији“ (ВИДЕО)

Сулудо: Демократе ПРОТИВ превентивних здравствених прегледа јер их организује СНС!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
2°
13°
Thu
15°
Fri
17°
Sat
19°
Sun