ВИДЕО

Руски филм „Легенда о Коловрату“ руши све пред собом (ВИДЕО)

Почетак биоскопског приказивања „Легенде о Коловрату“ у Русији наговештава велики успех – филм је већ по гледаности надмашио остварење „Викинг“ и прети да постане најгледанији филм у историји руске кинематографије.

Филм је базиран на причи о уништењу Рјазана о којој су подељена мишљења у различитим историјским изворима и легендама. Зато се нисмо фокусирали на историјске детаље, већ смо на основу познатих чињеница створили епски свет, истичући осећања и искуства људи која чине разлику између обичног човека и хероја, какав је био Коловрат, каже један од двојице редитеља остварења Легенда о Коловрату Џаник Фајзив, српској публици познат по филму Турски гамбит.

То је, како Фајзив истиче, прича о храбрости, издржљивости и пожртвованости једног хероја нације.

У 13. веку монголске ратне хорде и њихов вођа Бату Кан контролисали су већину света.

Kако су се кретали ка Европи, Монголи су нападали преостале руске кнежевине које су им се нашле на путу. Ипак, њихове планове квари мали одред снажних јунака са мистериозним храбрим ратником на челу.

Буџет филма од готово 16 милиона долара искоришћен је за што вернији приказ овог јединственог подухвата у историји човечанства.

Најмодерније технолошки унапређене камере омогућавале су снимање и до 2.000 слика у секунди, а уз најновије специјалне ефекте на којима је радило више од 450 стручњака, дочаране су јединствене сцене борбе између руских витезова и монголских Татара.

Управо због тога и не чуди да је више од 80 земаља и пре премијере откупило права за ово остварење.

Филм, који су режирали Фајзив и дебитант Иван Шуркховетски, у српске биоскопе стиже 4. јануара, а главне улоге тумаче Иља Малаков, Алексеј Серебрјаков, Александар Илин.

Извор: Танјуг

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Кад „сухој“ дође у инспекцију (ВИДЕО)

Чланови Партизанове експедиције претучени у Кијеву

Вучић рударима на КиМ: Док год је Србије, „Трепчу“ нико неће моћи да вам отме!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
26°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon