Printscreen
Регион

РУСКИ АМБАСАДОР НЕПОЖЕЉАН У СРЕБРЕНИЦИ: Сарајево му не прашта што прича истину и о злочину који је дигао на ноге свет!

Амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов у среду није дошао у Сребреницу, иако је то било планирано. Његова посета, како је речено из руске амбасаде у Сарајеву, одложена је за други пут.

Према плану, Иванцов је требало да разговара са челним људима Општине Сребреница, начелником Младеном Грујичићем и његовим замеником Нермином Аливуковићем.

ЈОРДАНКА СЕЈЕ ХИВ ПО СРБИЈИ! Полиција тражи мигранткињу која је спавала са ВИШЕ СТОТИНА ЉУДИ у Београду, Суботици и Кикинди!

Истовремено, амбасадор је желео да посети Меморијални центар Поточари, али из те установе су поручили да нису добродошли они који негирају геноцид.

Како је за РСЕ изјавио начелник Сребренице Младен Грујичић, посете Меморијалном центру Поточари врше се селективно.

КРВАВА ОСВЕТА: После 26 година откривено ко је убио Кнелета!

– Имали смо ситуацију да је и председник Милорад Додик посетио Меморијални центар, да је и председник Србије Александар Вучић посетио, чак, и позван на комеморацију. Овде се, изгледа, врши селективно избор ко може доћи, ко је пожељан, а ко није, без обзира да ли он негирао геноцид или подржавао ту квалификацију – наводи Грујичић.

Грујичићев заменик Нермин Аливуковић, који је уједно и председник Организационог одбора за обележавање 23 године геноцида, наводи да Иванцову није била намера да пружи подршку грађанима Сребренице.

НЕК СЕ СВЕ ВРАТИ ПРОТИВ БРАЗИЛА: ОВАКО НАС КРАДУ ДЕЦЕНИЈАМА!

– Он је отказао своју посету Сребреници. Самим тим доводи се сумња у његову намеру. Очигледно је била намера да посети само Меморијални центар, а нису га интересовали проблеми у Сребреници и потребе грађана да Русија, као држава, помогне на свој начин – каже Аливуковић.

Иначе, у саопштењу Управног одбора Меморијалног центра Сребреница-Поточари наводи се да „одлука о ограничењу приступа и ускраћивању дочека није донета због амбасадора Петра Иванцова лично, већ зато што би представљао државу чији званични ставови почивају на негирању геноцида у Сребреници“.

ЛЕГЕНДАРНИ ХРВАТ БРАНИ СРБЕ: ФИФА… Они су једни обични глупани! Упорно испадају глупи као ноћ!

Printscreen

– Управни одбор подсећа да званични став институција Руске Федерације о Сребреници почива на негирању геноцида и оспоравању правоснажних пресуда Међународног кривичног трибунала за бившу Југославију и Међународног суда правде, којима је утврђено да је у Сребреници почињен геноцид – истиче се у саопштењу.

(ВИДЕО) Москва „гори“: Овако се српски навијачи припремају за утакмицу века!

Наведено је и да је Русија у јулу 2015. године, на 20. годишњицу геноцида у Сребреници, као стална чланица Савета безбедности Уједињених нација уложила вето и онемогућила усвајање резолуције о Сребреници, коју је предложила Велика Британија.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) Невреме није угрозило Хиландар, НЕБО ПОШТЕДЕЛО СРПСКУ СВЕТИЊУ!

(ФОТО) ЈЕРЕМИЋ ВИШЕ И НЕ КРИЈЕ СА КИМ ЈЕ ПОВЕЗАН: БМW Катара пред хотелом где лидер Народне странке има промоцију

(ВИДЕО) УЖАС У ЦЕНТРУ МОСКВЕ! Гори тржни центар! Евакуација у току! Пролазници у паници!

ТЕШКА САОБРАЋАЈКА КОД НИША: Четворо повређено у чеоном судару! Комшије чуле јак ударац па истрчале напоље!

ЕСТРАДНА ЕКСПЛОЗИЈА! У телефону Дарка Костића пронађене МРАЧНЕ ТАЈНЕ ПОЗНАТИХ: Полиција открила које певачице и водитељке конзумирају НАРКОТИКЕ!

Извор: Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Mon
25°
Tue
24°
Wed
19°
Thu