Printscreen
Русија Свет

Руска морнарица добија бешумне подморнице

Ратна морнарица Русије ће до 2020. године добити две подморнице пројекта 636 „Варшавјанка“, наводи се у саопштењу прес-службе Министарства одбране Русије.

„Две дизел-електричне подморнице пројекта 636 ’Варшавјанка‘, које су назване ’Петропавловск Камчатски и ’Волхов‘, попуниће састав Ратне морнарице Русије већ крајем 2020. године, у случају успешног завршетка тестирања. Радови на њиховој изгради почели су уочи Дана ратне морнарице Русије у Санкт Петербургу“, наводи се у саопштењу.

Наведено је да су подморнице пројекта 636 најтише руске подморнице. Због те специфичности НАТО их назива „црним рупама“. Оне имају савремене радаре, хидроакустичну станицу, торпеда калибра 533 милиметара и крстареће ракете „Калибар“.

У претходних неколико година у састав Ратне морнарице Русије већ је ушло 6 дизел-електричних подморница пројекта 636, изграђених за Црноморску флоту. Подморница серије „Краснодар“ у мају и јуну 2017. године извела је успешно тестирање крстарећих ракета „Калибар“ из Средоземног мора на копнене објекте терористичке организације ДАЕШ на територији Сирије.

Извор: sputniknews.com

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Београд породиљама даје по 10.000 динара помоћи

Северна Кореја одустала од ракетирања Гуама након притисака из САД, али и Кине

Радије иду у затвор него да чисте улице

 

Оставите коментар