Русија Свет

Русија поднела тужбу СТО због америчких царина на челик и алуминијум

Русија је тужила Светску трговинску организацију, жалећи се на додатне америчке царине на челик и алуминијум, изјавио је министар за економски развој Русије Максим Орешкин.

(ВИДЕО) ЛАЗАНСКИ ОПЛЕО ПО ОРЛОВИМА: Они нису креативци, то су набеђене величине и када видим њихов благотелећи поглед… Милинковић-Савић, самопроглашени играч од 200 милиона евра игра катастрофа!

„Повод за тужбу су многобројна кршења правила СТО од стране Сједињених Америчких Држава приликом увођења те мере. Осим Русије, тужбе су претходно упутили Кина, Индија, Европска унија, Канада, Мексико и Норвешка“, наводи се у саопштењу министра.

ПОКЛОНИО ОРУЖЈЕ ВОЈСЦИ СРБИЈЕ УЗ ЈЕДАН УСЛОВ: АКО УЂЕТЕ У НАТО, ВРАТИТЕ МИ ТОП!

Прва фаза решавања спора подразумева консултације међу странама о начинима како би могле да реше неслагања.

„Уколико током консултација не пронађемо решења, Русија ће моћи да упути СТО захтев да се успостави арбитражна група за разматрање спора“, додао је Орешкин.

(ФОТО) БИЛА ЈЕ НАЈЛЕПША ЖЕНА ЈУГОСЛАВИЈЕ КОЈА ЈЕ ПРЕВАРИЛА МУЖА: Лекари су јој се борили за живот, а данас се у 56 година скинула у бикини и изгледа НЕВЕРОВАТНО ДОБРО!

Царине на челик и алуминијум

Крајем марта САД су увеле увозне царине на испоруке челика и алуминијума са стопом од 25 и 10 одсто. Те мере се односе и на Русију. Вашингтон је то образложио питањима националне безбедности.

КАКО ЈЕ УХАПШЕНА ЖЕНА КОЈА ЈЕ ШИРИЛА СИДУ ПО СРБИЈИ: Полиција је нашла у Карађорђевом парку! 500 МУШКАРАЦА ШИРОМ ЗЕМЉЕ У ПАНИЦИ ОД ОВИХ РЕЗУЛТАТА

Многи амерички трговински партнери су негативно реаговали на тај корак. Русија је ту одлуку назвала нелегитимном и обећала је да ће израдити све могуће механизме за реаговање.

Крајем маја Москва је већ обавестила СТО о могућем увођењу царина на америчку робу у износу од 537,6 милиона долара годишње. У јуну је Орешкин изјавио да ће земља увести царине на испоруке америчке опреме за изградњу путева и низ других роба, али да међу њима неће бити лекова.

(ВИДЕО) ДИЛЕРИ ОСУЂЕНИ НА СМРТ ПРЕД 300 ЂАКА НА ШКОЛСКОМ ИГРАЛИШТУ: Децо, ово вам је за наук, држите се даље од дрога!

ДАЧИЋ ИМА ЛЕПЕ ВЕСТИ: Још једна држава повлачи признање тзв. државе Косово!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТАТИСТИКА ЈЕ ПОРАЖАВАЈУЋА Срби, ако наставимо овако, више нас НЕЋЕ БИТИ!

ОСУМЊИЧЕНОМ ЗА УБИСТВО РАДОВАНА ЛАКЕТИЋА ОДРЕЂЕН ПРИТВОР: Дангубић се терети за тешко убиство!

(ВИДЕО) ПРОТОЈЕРЕЈ РАЂЕНОВИЋ ПОСЛЕ СКРНАВЉЕЊА ЦРКВЕ: Срби у Високом су узнемирени и живе у страху

СТОЈКОВИЋ ОДЛАЗИ ИЗ ПАРТИЗАНА! Српски голман најавио промену средине

АЛЕРГИЧНИ СТЕ НА ПОЛЕН? Потражите лек који садржи два кључна састојка

Извор:  rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
23°
Mon