Путин и Медведев (Фото: kremlin.ru)
Русија Свет

РУСИЈА ОДГОВАРА НА САНКЦИЈЕ: Избацује амерички долар из своје целокупне спољне трговине

У значајном развоју, пројекат дедоларизације руске економије који је најављен у септембру од стране руског председника ВТБ-а Андреја Костина, потврђен је у понедељак и сада напредује. Ова мера, рекао је Костин, би могла минимализовати негативан ефекат америчких санкција на руску економију.

ХАЛО, ВАША ЋЕРКА ЈЕ МРТВА: Потресне исповести чланова породица страдалих у СТРАВИЧНОМ УДЕСУ НА АУТО-ПУТУ

Антон Силуанов, руски министар финансија, коментарисао је да процес дедоларизације неће бити сличан аргентинском сценарију (размена имовине у доларима за имовину у националној валути), или у Узбекистану (вето на слободно кретање страних валута). Према речима Силуанова, руске власти раде на избегавању коришћења долара у спољној трговини, и почињу да врше трансакције у еврима, рубљама и другим валутама.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЈЕ ИЗРЕШЕТАН ПЕЦОНИ: Закачили су се због девојке, а неколико секунди касније борио за живот!

“Увешћемо пореске предности, говорићемо о брзом повраћају пореза на додату вредност за извоз,“ објаснио је Силуанов.

“Листа земаља које желе да смање своју зависност од америчке валуте је велика и укључује све државе које су већ пропатиле или оне које страхују да ће пропатити од доларског екстремизма,“ рекао је аутор.

ПЕЂА (31) ИЗАШАО ДА ПОМОГНЕ ПОВРЕЂЕНИМА, А ОНДА ГА УДАРИО КАМИОН И БАЦИО НА ШЛЕПЕР! Стравична судбина погинулог младића у несрећи на ауто-путу

“Европљани би имали користи ако би Русија користила евро, јер они сада морају да узму у обзир све ризике везане за нестабилност девизног курса. Земље БРИКС-а, и други попут Ирана и Турске, такође желе да избегну долар,“ рекао је Анатолиј Аксаков, председник Одбора Државне думе (доњег дома руског парламента) за финансијска тржишта.

С друге стране, Мирзајан је истакао да је дедоларизација руске спољне трговине веома разумна мера са политичке тачке гледишта. Међутим, економски је то тешко извести.

(ВИДЕО) ВЛАДА ПОНОВО КИДА СА ИМИТАЦИЈАМА! Овога пута је скинуо ШЕШЕЉА, СИНИШУ МИХАЈЛОВИЋА и САШУ МАТИЋА! Публика одушевљена!

“Да бисмо могли користити националне валуте у билатералној трговини, неопходно је да се ова трговина обави без неравнотежа,“ рекао је он.

Тренутно, руски извоз у Турску премашује 18 милијарди долара, а увоз је достигао само 3 милијарде долара. У том случају, према речима Мирзајана, ако обе земље наставе да користе националне валуте у трговини, Русија би могла акумулирати много резерви лире, док Турска неће имати рубље.

ЕВО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ДОШЛО ДО ОБРАЧУНА У ХОТЕЛУ ПРАГ: Ово је транскрипт разговора због којег је РУТОВИЋ ПОЛУДЕО!

Упркос овом ризику и чињеници да ни рубља ни националне валуте других земаља тренутно нису довољно сигурна средства, аутори дедоларизације указују на то да је, за сада, ово само иницијатива која је у повоју. Према речима Костина, имплементација овог пројекта у Русији ће трајати најмање пет година.

НАЈТУЖНИЈА ПРИЧА У СРБИЈИ Породица настрадале Марије моли: Нађите га, Жика нам је све што нам је од ње остало

“Што више Вашингтон злоупотребљава своју контролу над доларом, то ће више руских власти, и то не само оних у Русији, бити уверено да је дедоларизација вредна тога,“ закључује аналитичар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) СТЕФАНОВИЋ: Ми за разлику од опозиције не правимо разлику међу жртвама – РАЗРЕШИЋЕМО СВАКО УБИСТВО!

АМЕРИКА БИ САДА ДА ХАПСИ ДОДИКА?! Вашингтон бесан, јер није успео да победи председника Српске!

Захарова: НАТО је Горбачову обећао да се неће ширити на исток

Москва о могућем искључењу Русије из Савета Европе: ЕУ сатерана у ћошак

(ФОТО/ВИДЕО) УРАГАН МАЈКЛ НОСИ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Двоје погинулих, на стотине заробљених у кућама, тржни центри срушени до темеља!

ДАЧИЋ: Комшић још није ни ступио на дужност, а већ провоцира Србију

Извор: webtribune.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
26°
Wed