Извор: kcna.kp
Русија Свет

РУСИЈА: ,,Никад нисмо подржавали тотални ембарго против Пјонгјанга, постоје алтернативе“

Русија никад није подржавала тотални ембарго против Северне Кореје изјавио је заменик министра спољних послова Руске Федерације Сергеј Рјабков поводом Трамповог позива свету да ускрати сваку подршку режиму Ким Џонг Уна.

,,Никада нисмо подржавали идеју тоталног ембарга против Северне Кореје или било које друге земље. Верујемо да прави проблем кршења низа резолуција УН од стране Пјонгјанга и провокативне акције Пјонгјанга треба решавати на потпуно други начин.“ – изјавио је Рјабков.

,,Уцене, притисци, санкције, а посебно блокаде и ембарга, нису начин на који се Русија понаша у међународној арени.“ – појаснио је Рјабков.

,,Ми не можемо да подржимо такве захтеве јер сматрамо да постоји алтернатива. Сматрамо да здружени руско-кинески предлози, уколико им се приступи одговорно – при чему се обраћам колегама из Вашингтона – могу да дају подстицај политичким процесима и преговорима.“ – подвукао је руски дипломата.

Амерички председник Доналд Трамп је иначе пре тога позвао ,,читав свет“, а поименце Русију и Кину, да прекину да подржавају севернокорејски режим. Он је истовремено позвао ове земље да обуставе дипломатске односе и пресеку економске везе са Северном Корејом.

Очекује се да ће једна од главних тема сутрашњег састанка Путина и Трампа бити управо стање на Корејском полуострву.

Извор: govorisrbija.rs

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Српски и амерички падобранци на заједничкој вежби?

ЗАШТО?! Алексина мама се огласила поводом БРУТАЛНОГ НАСИЉА у школама у Аранђеловцу!

Захарова се огласила поводом срамне оптужбе Заева

Оставите коментар